• Pregleda: 3181

Mesec dana do 11. Summer3p festivala

Od 18. do 21. jula, u fenomenalnom ambijentu „gigantskog džakuzija“ - kako ga je opisao poznati engleski časopis "Guardian", na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, održaće se 11. Summer3p festival. Ovogodišnje jedanaesto izdanje predstaviće pored odlične elektronske muzike i društveno-odgovorne kampanje i akcije koje su neodvojivi deo ovog festivala.
Mesec dana do 11. Summer3p festivala

Karte za Summer3p se već nalaze u prodaji na prodajnim mestima Eventima (na teritoriji čitave Srbije) ili preko sajta Eventim  po ceni od 990 dinara za sva 4 dana odnosno 380 dinara za dnevne ulaznice.

U okviru muzičkog programa na Moon Stageu između ostalih nastupiće Alex Niggemann - daroviti DJ i vlasnik izdavačke kuće Soulfooled iz Berlina, James Cole – DJ, osnivač i glavni urednik jedinog magazina elektronske muzike u Mađarskoj - Hungarian DJ Magazin (MDJ); takođe iz Mađarske na Summer3p dolazi odlični DJ Kid Panel, a svoj set imaće i Pale Penguine - jedna od ključnih figura grčke elektronske scene.

Summer3p je i dalje društveno angažovan. Javna zagovaranja i kampanje koje ćete sresti na festivalu su: "Stop nasilju", "Clean Lake Palić" i "Zvuk ptica".

Posetioci festivala moći će svoj aktivizam i talenat da ispolje učešćem u nekoj od radionica (audio, video, foto, slikarskoj i ekološkoj radionici za decu), ili sportskim aktivnostima i turnirima: joga, moderan ples, odbojka na pesku, badminton...

O uspehu i kvalitetu samog festivala govori u prilog i to da je prošle godine ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz udobnosti „gigantskog džakuzija“. Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš, svake godine ulažu da bi napravili jednu od najboljih žurki u ovom delu Evrope. Kompletan članak možete pročitati OVDE.

Podsećamo vas da su dve fotografije sa Summer3p-a 2009. godine ušle u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award. UK Festival Awards je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). Summer3p se tada našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao jedini festival iz Srbije i regiona.

Organizatori Summer3p festivala su NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš.

Summer3p online:
www.summer3p.org
www.facebook.com/summer3p

povezane teme

2
webislav Odgovori
Kao i do sada reklameri summertripa iznose polu istine i bombaste izjave ne bi li opravdali i naravno sprecili da im se ne desi isto kao i tranchtownu, a sprema im se ista sudbina. Te gardian tekst ..a nema teksta samo listing slicnih dogadjaja sa kratkim opisom

"Stop nasilju"... a sta je sa psihickim nasiljem koje vrse nad stanovnicima Palica isti ti iz summertripa
"Clean Lake Palić"... izjava nekoga ko ne pocisti ni ono sto ostane u bazenu posle summertripa
"Zvuk ptica" ... kako vas nije sramota kad posle vas, te iste ptice danima ne pevaju

Ideja summertripa je dobra da se mladi i manje mladi zabave i okupe na jedinstvenom mestu,
ali ne na ustrb drugih ljudi i okoline,
znaci...sta je resenje
Utisajte se malo
Okrenite zvucnike ka jezeru a ne ka naselju
Skratite dogadjaj do 2 a ne do 4
I ne u nedelju na ponedeljak...pobogu radni dan je
Ivica Odgovori
@webislav-e
Iz komentara se vidi da imate kucu na Palicu.
Moj savet je da je prodate i za pola para kupite salas van gradske zone i uzivate u miru.
Dao Bog da sveke nedelje ima neki festival na Palicu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.