Komentara: 0
Pregleda: 2860

Mehatronika - novi studijski program

28.12.2011. u 17:01h
Izvor: RTV Yueco
Mehatronika - novi studijski program

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice učestvuje u IPA prekograničcnom projektu sa Višom tehničkom školom iz Kečkemeta koji ima za cilj da izradi novi studijski program mehatronike. To je profil koji omogućava praćenje savremenih tokova nauke i tehnologije. Učenici će kroz ovaj pbrazovni profil steći znanja i veštine iz mašinstva, elektonike, automatskog upravljanja, programiranja i primene savremenih informacionih tehnologija kao i robotike.

Reč je o trogodišnjem studiranju, kao i o specijalizaciji. Učenici koji su završili trogodišnju ili četvorogodišnju školu mogu da upišu studije od 3 godine, dok specijalizaciju mogu da upišu studenti koji su završili visoku školu sa sa najmanje 180 poena.

Radilo se istraživanje kroz konferencije ispitivajući da li ovaj region ima potreba za otvaranjem novog profila. Jednoglasno se došlo se do zaključka da on jeste potreban.

Sadržaj projekta je otpočeo sa istraživanjem tržišta, a zatim su rezultati pretočeni u knjige. Mesecima je trajala izrada studijskog programa, što je bio i najžei posao, kako navode učesnici projekta, i sada su spremni da taj studijski program predaju državnim organima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2860
Povezane teme

visoka tehnička škola

mehatronika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.