Komentara: 1
Pregleda: 2241
Foto

Međunarodni susret starih motornih vozila za vikend u našem gradu

26.06.2018. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
Jubilarni 20. Međunarodni susret starih motornih vozila održaće se od 29. juna do 1. jula u Subotici i na Paliću, a prema najavama organizatora očekuje se dolazak između 80 i 120 "old timer" automobila i motocikala. Centralni događaj manifestacije biće u subotu, 30. juna, kada će sva vozila biti izložena ispred Gradske kuće.
Međunarodni susret starih motornih vozila za vikend u našem gradu

Ovogodišnja jubilarna manifestacija posvećena je promociji vinskog turizma u našem gradu, a prema rečima Riste Radulovića, člana Upravnog odbora Udruženja starih motornih vozila "Old timer", očekuje se dolazak između 80 i 120 automobila i motocikala, kako iz naše zemlje, tako i iz regiona, te oko 150 posetilaca koji će tri dana boraviti u Subotici.

- Najavljeno je da će najstariji motor na ovogodišnjem susretu biti iz 1904. godine, dok očekujemo da ćemo imati i nekoliko automobila iz 1920. godine. Tokom trodnevne manifestacije, posetioce ćemo provesti kroz obilazak Gradske kuće i Sinagoge, kako bi se upoznali sa veličinom i lepotom ovog nedavno restauriranog objekta. Kako je ove godine u fokusu vinski turizam, gosti će biti u prilici i da obiđu Vinariju i Salaš "Zvonko Bogdan", kao i Vinski dvor na Paliću - najavio je Radulović. 

Centralni događaj manifestacije biće u subotu, 30. juna, kada će sva vozila biti izložena ispred Gradske kuće, od 18 do 20 časova. Osim što će biti u prilici da pogledaju i da se fotografišu sa vozilima, sugrađani će moći i da glasaju za najlepši automobil i motocikl. Svi oni koji propuste ovu priliku, ponovo će moći da pogledaju vozila u nedelju, 1. jula, na Paliću, gde će vozila biti izložena na Velikoj terasi, od 10 do 12 časova.

Međunarodni susret starih motornih vozila za vikend u našem gradu

Udruženje starih motornih vozila "Old timer" Subotica nastalo je 1996. godine, a danas broji oko 70 članova. Tokom nešto više od dvadeset godina postojanja, članovi su prikupili i sačuvali preko 200 "old timer" automobila i motocikala.

- Veliki deo tih vozila je trajno sačuvan i restauriran, jedan deo se radi, dok neki čekaju vreme da se započne sa restauracijom. Tokom ovih godina, uspostavili smo veoma dobru saradnju sa klubovima u zemlji i inostranstvu, te imamo nekoliko bratskih gradova i klubova. Najstariji bratski klub nam je iz Debrecena, zatim klub iz Našica, a od pre dve godine i klub iz Kiškunhalaša - rekao je Tomislav Vidaković, predsednik Udruženja.

Program 20. Međunarodnog susreta starih motornih vozila

Subota, 30. jun

18:00 - 20:00h Izložba "old timer" vozila ispred Gradske kuće i glasanje publike za najlepši automobil i motocikl; 

20:00 - 20:30h Dodela nagrada najlepšim vozilima po izboru publike, najstarijim vozilima po izboru stručnog žirija i specijalnih nagrada od strane Udruženja, u Velikoj Većnici Gradske kuće.

Nedelja, 1. jul

07:30 - 09:00h Berza starih i polovnih delova ili komplentnih automobila i motora, Dom učenika srednjih škola;

10:00 - 12:00h Izložba "old timer" vozila na Velikoj terasi na Paliću. 

Izvor: Subotica.com
Najava jubilarnog 20. međunarodnog susreta starih motornih vozila Najava jubilarnog 20. međunarodnog susreta starih motornih vozila Najava jubilarnog 20. međunarodnog susreta starih motornih vozila Najava jubilarnog 20. međunarodnog susreta starih motornih vozila Najava jubilarnog 20. međunarodnog susreta starih motornih vozila Najava jubilarnog 20. međunarodnog susreta starih motornih vozila Najava jubilarnog 20. međunarodnog susreta starih motornih vozila Najava jubilarnog 20. međunarodnog susreta starih motornih vozila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2241
Povezane teme

old timer

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

udruženje old timer

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.