Komentara: 0
Pregleda: 2032

Međunarodni naučni skup "Expres 2013 - Subotica"

20.03.2013. u 18:13h
Izvor: SuMedija
U petak počinje tradicionalni međunarodni naučni skup "Expres 2013 - Subotica" koji će po peti put biti održan 22.marta od 9 sati u Velikoj većnici Gradske kuće, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.
Međunarodni naučni skup "Expres 2013 - Subotica"

Ovaj tradicionalni skup daje mogućnost za susret stručnjaka iz nauke i privrede, kao i potrošača. Prvi skup je bio samo lokalnog karaktera, ali zbog značaja i velikog interesovanja ove teme, dobio je međunarodni karakter. Ova konferencija se evidentira kao priznata međunarodna konferencija, a pored predavanja biće organizovana i mala izložba eksponata domaćih proizvođača na temu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Prof. dr. Jožef Njerš, šef katedre za termotehniku VTŠ Subotica kaže da je ovaj skup dobio međunarodni karakter jer će pored domaćih, ugostiti predavače i izlagače iz raznih zemalja poput Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke i Rumunije.

Međunarodni naučni skup "Expres 2013 - Subotica"

- Ove godine teme su proširene i obuhvataju sve obnovljive izvore energije. Stiglo je negde oko 28 naučnih radova sa područja eksploatacije geotermalne energije, kinetičke energije vetra, sunčeve energije i biomase i teme. Od toga će 20 biti direktno izloženo uz stručna predavanja iz tih radova, dok će ostali radovi biti prikazani na posteru, zbog kratkog trajanja skupa od samo jednog dana, kaže Njerš

Organizatori skupa su Grad Subotica, Univerzitet „Obuda“ iz Budimpešte, VTŠ strukovnih studija Subotica i Inženjersko-Tehničko Udruženje Vojvođanskih Mađara (ITUVM).

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2032
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.