Komentara: 1
Pregleda: 2186

Međunarodni festival pozorišta za decu tek u septembru

25.03.2014. u 17:01h
Izvor: RTV Yueco
Umesto kao svake godine u maju, 21. Međunarodni festival pozorišta za decu biće održan od 21. do 27.septembra. Zbog neblagovremene finansijske podrške Ministarstva kulture, organizatori Festivala bili su prinuđeni da pomere datum održavanja. Do sada su stigle prijave 160 predstava iz raznih krajeva sveta, od kojih će u takmičarskom delu, subotička publika moći da vidi 15.
Međunarodni festival pozorišta za decu tek u septembru

I pored obećanja, kao i Odluke Komisije Ministarstva kulture o dodeli 6 miliona dinara, ovom renomiranom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu je nakon više od mesec dana nakon završetka festivala, pripalo samo milion dinara. Takva situacija navela je organizatora, da vrlo obazrivo priđe organizaciji ovogodišnjeg 21. po redu Međunarodnog festiva pozorišta za decu.

Festival će biti održan od 21. do 27. septembra. Iako su finansijski uslovi vrlo teški, organizatori smatraju da se to neće odraziti na kvalitet, jer je do sada pristiglo 160 prijava iz najudaljenijih krajeva sveta. Koliko je ovaj festival značajan za Grad, znaju nadležni u gradskoj upravi, pa će i ove godine iz lokalnog budžete za Festival biti izdvojeno 3,6 miliona dinara.

Prošle godine na jubilarnom 20. Festivalu, publika je u takmičarskom delu imala priliku da vidi 20 predstava. Ove godine, broj predstava će biti smanjen na 15. Sednica Saveta Festivala zakazana je za 2. april, kada će biti odlučeno na koji način je potrebno prevazići ovaj problem, kako publika ne bi bila uskraćena za kvalitet, po kojem je već dve decenije ovaj festival poznat u našoj zemlji, ali i u svetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2186
Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.