Komentara: 6
Pregleda: 3480
Foto

Međunarodni Dan starih – neophodna veća briga

01.10.2018. u 17:29h
Izvor: Subotica.com
U našem gradu danas je obeležen Međunarodni dan starih, a tim povodom na trgu ispred Gradske kuće okupio se veliki broj naših sugrađana u trećem dobu.
Međunarodni Dan starih – neophodna veća briga

Obeležavanje dana, koji je ustanovljen 1990. godine kako bi se skrenula pažnja na poboljšanje kvaliteta života najstarijih, organizovali su Gerontološki centar, „Karitas“ i Grad Subotica.

Na trgu su bili brojni članovi gerontoloških klubova, koji nišu štedeli reči hvale za zanimljive sadržaje koje im oni nude, ali generalno, često se susreću sa neprilikama i nerazumevanjem okoline.

- Ti ljudi su sebe ugradili u nas i kada je bilo kome od rodbine teško da poseti svoje najbliže u Gerontološkom centru, treba da se seti koliko su oni nekada brinuli o njima – poručuje Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, koji svakodnevno, kroz razne programe, brine o deset hiljada najstarijih Subotičana. - Ključna poruka je da nikada ne smemo da zaboravimo ljude koji su nas stvorili i svakodnevno, a ne samo ovaj dna, treba više da brinemo o našim najbližima.

Međunarodni Dan starih – neophodna veća briga

Grad Subotica finansira usluge Gerontološkog centar, ali i „Karitasa“ i Kola srpskih sestara, putem konkursa za usluge pomoć i nega u kući.

- Za Gerontološki centar, kao vodeću ustanovu socijalne zaštite u našem gradu, izdvaja se 44 miliona dinara što je za 16 odsto više nego prošle godine, i to sve u cilju unapređenja položaja najstarijih – poručuje Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalna pitanja. - Pored toga, zahvaljući saradnji sa JP „Subotica-trans“ šest hiljada lica starijih od 65 godina imaju besplatan gradski prevoz.

Međunarodni Dan starih – neophodna veća briga

Izvor: Subotica.com
Svetski dan starih Svetski dan starih Svetski dan starih Svetski dan starih Svetski dan starih Svetski dan starih Svetski dan starih Svetski dan starih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3480
Povezane teme

Nenad Ivanišević

međunarodni dan starih

briga o starima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.