Komentara: 0
Pregleda: 848

Međunarodni dan nestalih - kao nestalo se vodi čak 10 hiljada osoba sa prostora bivše Jugoslavije

30.08.2022. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
Nakon više od 30 godina od izbijanja ratnih sukoba na teritoriji nekadašnje Jugoslavije, još skoro 10 hiljada lica se vodi kao nestalo, poručuju iz Crvenog krsta na Međunarodni dan nestalih lica. Iz ove humanitarne organizacije podsećaju da je njihova Služba traženja na raspolaganju svima koji tragaju za svojim najmilijima.
Međunarodni dan nestalih - kao nestalo se vodi čak 10 hiljada osoba sa prostora bivše Jugoslavije

Današnji dan posvećen je onima koji su nestali u oružanim sukobima, drugim situacijama nasilja, prirodnim nesrećama, te ekonomskim i drugim migracijama. 

Pozivamo na solidarnost sa porodicama nestalih koje imaju pravo da znaju sudbinu najmilijih. Ovaj dan prilika je da se setimo svih žrtava i da im odamo poštu koju zaslužuju - poručuju iz Crvenog krsta i dodaju da posebnu pažnju poklanjaju rešavanju pitanja nestalih lica u oružanim sukobima, kao humanitarnom pitanju od neprocenjivog značaja - Po podacima Međunarodnog komiteta Crvenog Krsta, u regionu se danas traži još 9.876 lica nestalih tokom ratova devedesetih. U prvih sedam meseci ove godine rasvetljena je sudbina svega 56 lica. Od ukupnog broja nestalih, čak 3.700 lica je srpske nacionalnosti. 

Povodom Međunarodnog dana nestali osoba volonteri Crvenog krsta deliće građanima liflete sa porukama i podacima o nestalim licima na prostoru bivše Jugoslavije, te na taj način skrenuti pažnju javnosti da na hiljade porodica  još uvek živi u neizvesnosti, čekajući da saznaju istinu o sudbini svojih voljenih. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 848
Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.