• Pregleda: 2419

Međunarodna veslačka regata "Vojvodina Open" početkom jula na Paliću

Međunarodna veslačka regata „Vojvodina Open“ održaće se i ove godine na Palićkom jezeru od 1. do 3. jula. Očekuje se oko 600 učesnika iz 10 Evropskih zemalja raspoređenih u 200 veslačkih posada u svim kategorijama, što ovu regatu čini najjačom i najvećom na starom kontinentu.
Međunarodna veslačka regata "Vojvodina Open" početkom jula na Paliću

Organizatori regate su Veslački savez Srbije, Veslački savez Vojvodine a domaćin je Veslački klub Palić, koji će imati svoje predstavnike u svim uzrasnim kategorijama.

Veslački klub Palić iznedrio je brojne veslače koji su ostvarivali značajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Ove godine veslači Palića nastavili su hod po stazama slave i na do sada 8 održanih regata osvojili su 6 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane medalje. Najviše medalja osvojio je pionirski dubl skif u sastavu Mila Milentijević – Iva Zubelić, koje očekuju dobar nastup i na „Vojvodina Openu“.

U Veslačkom klubu ponosni su na rezultate svojih učenika, koji sportsku karijeru grade na Univerzitetima u SAD-u. Martin Mačković i Eva Paći veslaju u najjačim univerzitetskim ekipama i svojom formom i rezultatima osiguravaju mesto u timu sa državnim grbom. Na „Palić Openu“ publika će ostati uskraćena za nastup Mačkovića koji će sa reprezentativnim kolegom Pivačem učestvovati na prestižnom Henry Kupu, ali će moći da vide Evu Paći koja je potvrdila učešće.

Takmičenje na ovogodišnjem Vojvodina Openu počinje u petak 1. jula u 14h i trajaće do nedelje. Sama organizacija ovog značajnog takmičenja sa tradicijom dužom od pola veka biće i generalna proba za organizaciju Studentskog Evropskog prvenstva, koje će se naredne godine održati na Palićkom jezeru.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.