Komentara: 12
Pregleda: 5469

Medicinska škola naredne školske godine upisuje šest odeljenja

12.06.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Medicinska škola naredne školske godine upisuje šest odeljenja

Srednja medicinska škola naredne školske godine, između ostalog, upisuje dva odeljenja medicinksih sestara/tehničara na srpskom nastavnom jeziku, kao i jedno odeljenje na mađarskom nastavnom jeziku.

Takođe, na mađarskom jeziku upisaćemo i jedno odeljenje ginekološko-akušerskih sestara, potom na hrvatskom nastavnom jeziku jedno odeljenje stomatoloških tehničara i na srpskom jeziku jedno odeljenje fizioterapeutskih tehničara - najavljuje Natalija Trbović Toljagić, direktorka Srednje medicinske škole.

Medicinska škola naredne školske godine upisuje šest odeljenjaIz Srednje medicinske škole navode da je tradicionalno najveće interesovanje đaka za smer medicnska sestra/tehničar.

Prošle godine za upis ovog smera na srpskom jeziku bilo je potrebno minimum 75 bodova, dok je poslednji na listi na mađarskom jeziku ostvario 60 bodova. Za upis na smer stomatološki tehničar, protekle godine bilo je potrebno minimalno 76 bodova, dok je poslednji na listi za smer fizioterapeutski tehničar na hrvatkom jeziku imao 75,60 bodova - objašnjava Trbović Toljagić - Po završetku srednje škole naši đaci imaju niz mogućnosti. Pre svega, dobijaju ogromno znanje koje im je odlična podloga za studiranje farmacije, medicine, stomatologije, biohemije, biologije. Oni koji se ne odluče za nastavak školovanja odmah mogu početi da rade kako u zemlji, tako i u insotranstvu. Zanimljivo je da imamo i đake koji ostaju u školi kako bi se prekvalifikovali ili dokvalifikovali. Jednostavnije je nekome ko je završio za medicinskog tehničara da se, na primer, prekvalifikuje za farmaceutskog tehničara. Naravno, mi i to nudimo.

Medicinska škola naredne školske godine upisuje šest odeljenja

Tokom školovanja, učenici imaju niz vannastavnih aktivnosti, kao i stručnih ekskurzija.

- Imamo odličnu saradnju sa nastavnim bazama, pre svega sa Opštom bolnicom sa kojom negujemo saradnju na izuzetno visokom nivou, a tesno sarađujemo i sa Crvenim krstom. Poznati smo po tome da naši učenici mnogo češće putuju od svojih vršnjaka u drugim školama. U okviru stručnih ekskurzija obilazimo medicinske ustanove širom zemlje, poput Vojnomedicinske akademije i Instituta za majku i dete. Takođe, tradicionalno naši đaci posećuju fantastičnu izložbu Bodies u Budimpešti - zaključuju iz ove srednje stručne škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 5469
Povezane teme

medicinska srednja škola

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.