Komentara: 8
Pregleda: 2435

Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

17.11.2017. u 16:03h
Izvor: TV Subotica
U cilju veće zastupljenosti meda u ishrani naših najmlađih, danas je u OŠ "Miloš Crnjanski", u organizaciji Udruženja pčelara "Pčela", realizovana akcija Medeni doručak.
Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

U znaku meda, danas je bila OŠ "Miloš Crnjanski", čiji su učenici doručkovali parče hleba ili oblande sa medom. Ljubitelji ili ne, mališani znaju prednosti ove prirodne namirnice i ovakve akcije im se sviđaju, a tim povodom su za svoje vršnjake pripremili interesantan zabavni program.

- Volim ujutro da uzmem kašiku meda, volim ga zato što moj deda pravi med već dugo godina i odrasla sam sa pčelama. Sviđa mi se ovakva akcija zato što podele deci da jedu malo zdravije, a i ukusno je i zanimljivo - kaže jedna učenica OŠ "Miloš Crnjanski".

- Nisam neki ljubitelj meda, jedem med i mislim da je stvarno zdrav, ali nije sada da ga jako volim i da ću ga pojesti uz nešto, ali ako treba pojedem ga. Danas ću jesti med i jako mi se sviđa ova akcija - dodala je njena vršnjakinja.

Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

U OŠ "Miloš Crnjanski" rado su prihvatili ovu akciju jer, prema rečima direktora, u nastavnom i vannastavnom programu naglašava se značaj zdravog načina života.

- Ne znam da li ima nešto značajnije od zdravlja. Mi inače delimo diplomu za zdravlje, fizičke aktivnosti i zdrave stilove života, na kojoj piše da je zdravom čoveku i voda slatka. Sve što radimo, u nastavi i van nje, najčešće je usmereno i prema tome da budemo zdravi - istakao je Miloš Vukadin, direktor OŠ "Miloš Crnjanski".

Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

Upravo jednu takvu diplomu, direktor škole uručio je predstavniku Udruženja pčelara "Pčela" koji ovom akcijom žele da podstaknu decu da jedu zdravu hranu, u ovom slučaju med.

- Glavni cilj je bio edukacija mladih naraštaja, da uvide značaj zdrave hrane, jer smo veoma opretećeni brzom i nezdravom hranom, sa dodatkom aditiva. Ovo je hrana iz prirode, pčelari samo upakuju radi lakše konzumacije, dok pčela radi sve ostalo. Motiv je edukativni, ali i humani, jer moraš nešto da daješ, da bi dobijao - rekao je Ratko Lazarević, sekretar Udruženja "Pčela" Subotica.

Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

Ideja Medenog doručka potekla je iz susedne Mađarske i Slovenije, a kod nas se akcija realizuje treću godinu za redom.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2435
Povezane teme

medeni doručak

oš miloš crnjanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.