Komentara: 8
Pregleda: 1804

Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

17.11.2017. u 00:00h
Izvor: TV Subotica
U cilju veće zastupljenosti meda u ishrani naših najmlađih, danas je u OŠ "Miloš Crnjanski", u organizaciji Udruženja pčelara "Pčela", realizovana akcija Medeni doručak.
Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

U znaku meda, danas je bila OŠ "Miloš Crnjanski", čiji su učenici doručkovali parče hleba ili oblande sa medom. Ljubitelji ili ne, mališani znaju prednosti ove prirodne namirnice i ovakve akcije im se sviđaju, a tim povodom su za svoje vršnjake pripremili interesantan zabavni program.

- Volim ujutro da uzmem kašiku meda, volim ga zato što moj deda pravi med već dugo godina i odrasla sam sa pčelama. Sviđa mi se ovakva akcija zato što podele deci da jedu malo zdravije, a i ukusno je i zanimljivo - kaže jedna učenica OŠ "Miloš Crnjanski".

- Nisam neki ljubitelj meda, jedem med i mislim da je stvarno zdrav, ali nije sada da ga jako volim i da ću ga pojesti uz nešto, ali ako treba pojedem ga. Danas ću jesti med i jako mi se sviđa ova akcija - dodala je njena vršnjakinja.

U OŠ "Miloš Crnjanski" rado su prihvatili ovu akciju jer, prema rečima direktora, u nastavnom i vannastavnom programu naglašava se značaj zdravog načina života.

- Ne znam da li ima nešto značajnije od zdravlja. Mi inače delimo diplomu za zdravlje, fizičke aktivnosti i zdrave stilove života, na kojoj piše da je zdravom čoveku i voda slatka. Sve što radimo, u nastavi i van nje, najčešće je usmereno i prema tome da budemo zdravi - istakao je Miloš Vukadin, direktor OŠ "Miloš Crnjanski".

Upravo jednu takvu diplomu, direktor škole uručio je predstavniku Udruženja pčelara "Pčela" koji ovom akcijom žele da podstaknu decu da jedu zdravu hranu, u ovom slučaju med.

- Glavni cilj je bio edukacija mladih naraštaja, da uvide značaj zdrave hrane, jer smo veoma opretećeni brzom i nezdravom hranom, sa dodatkom aditiva. Ovo je hrana iz prirode, pčelari samo upakuju radi lakše konzumacije, dok pčela radi sve ostalo. Motiv je edukativni, ali i humani, jer moraš nešto da daješ, da bi dobijao - rekao je Ratko Lazarević, sekretar Udruženja "Pčela" Subotica.

Ideja Medenog doručka potekla je iz susedne Mađarske i Slovenije, a kod nas se akcija realizuje treću godinu za redom.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 1804
Povezane teme
medeni doručak oš miloš crnjanski
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.