• Pregleda: 1713

Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

U cilju veće zastupljenosti meda u ishrani naših najmlađih, danas je u OŠ "Miloš Crnjanski", u organizaciji Udruženja pčelara "Pčela", realizovana akcija Medeni doručak.
Medeni doručak u OŠ "Miloš Crnjanski"

U znaku meda, danas je bila OŠ "Miloš Crnjanski", čiji su učenici doručkovali parče hleba ili oblande sa medom. Ljubitelji ili ne, mališani znaju prednosti ove prirodne namirnice i ovakve akcije im se sviđaju, a tim povodom su za svoje vršnjake pripremili interesantan zabavni program.

- Volim ujutro da uzmem kašiku meda, volim ga zato što moj deda pravi med već dugo godina i odrasla sam sa pčelama. Sviđa mi se ovakva akcija zato što podele deci da jedu malo zdravije, a i ukusno je i zanimljivo - kaže jedna učenica OŠ "Miloš Crnjanski".

- Nisam neki ljubitelj meda, jedem med i mislim da je stvarno zdrav, ali nije sada da ga jako volim i da ću ga pojesti uz nešto, ali ako treba pojedem ga. Danas ću jesti med i jako mi se sviđa ova akcija - dodala je njena vršnjakinja.

U OŠ "Miloš Crnjanski" rado su prihvatili ovu akciju jer, prema rečima direktora, u nastavnom i vannastavnom programu naglašava se značaj zdravog načina života.

- Ne znam da li ima nešto značajnije od zdravlja. Mi inače delimo diplomu za zdravlje, fizičke aktivnosti i zdrave stilove života, na kojoj piše da je zdravom čoveku i voda slatka. Sve što radimo, u nastavi i van nje, najčešće je usmereno i prema tome da budemo zdravi - istakao je Miloš Vukadin, direktor OŠ "Miloš Crnjanski".

Upravo jednu takvu diplomu, direktor škole uručio je predstavniku Udruženja pčelara "Pčela" koji ovom akcijom žele da podstaknu decu da jedu zdravu hranu, u ovom slučaju med.

- Glavni cilj je bio edukacija mladih naraštaja, da uvide značaj zdrave hrane, jer smo veoma opretećeni brzom i nezdravom hranom, sa dodatkom aditiva. Ovo je hrana iz prirode, pčelari samo upakuju radi lakše konzumacije, dok pčela radi sve ostalo. Motiv je edukativni, ali i humani, jer moraš nešto da daješ, da bi dobijao - rekao je Ratko Lazarević, sekretar Udruženja "Pčela" Subotica.

Ideja Medenog doručka potekla je iz susedne Mađarske i Slovenije, a kod nas se akcija realizuje treću godinu za redom.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

8
Realan Odgovori
Uz zdrav med poslužili su, naravno, nezdrave hleb i oblande, pune belog brašna i aditiva. Jel' slatko? Jeste!? Samo vi luckajte! Direktore, sedi. Jedan!
Theo
@Realan
Sledeći put, prijatelju, doniraj zdrav hleb (ako ga negde nađeš) pa će doručak biti apsolutno zdrav.
Realan
@THEO

Što da ja radim, ili ispravljam, posao organizatora akcije. Malo ste pobrkali lončiće. Ispadoh za njihovo neznanje, nestručnost i grešku ja kriv. Čudan rezon, naopak. Sve sam doktor, magistar, master i genije.
Grunf
Apsolutno ste u pravu, i ne mogu da shvatim da se veći broj ljudi ne slaže s vama, a posle se čude kada vide veliki broj debele dece na ulicama.
Milan024 Odgovori
Divna akcija, subotičkih pčelara
Jedna od retkih, edukativnih akcija u našem gradu !
Theo Odgovori
Sve ovo organizuju sami pčelari iz svojih sredstava. Niste svesni koliko dece nikad nije probalo med, ali zato sva deca znaju za krofne s Nutelom (koje su izuzetno zdrave). Zato vaši zluradi komentari na ovu humanu akciju su stvarno suvišni. U ovom gradu šta god da se uradi ne valja. Voleo bih da vidim šta su gospoda koja ovo komentarišu u negativnom kontekstu uradila za ovo društvo ili bar svoju sredinu. Hvala vam što ste nam svima ukazali na to da belo brašno nije zdravo (stvarno nismo znali).
Realan
Vidim da ste "spustili loptu", hvala za to. Vidite, licno sam tri decenije, od 1986. godine, javno promovisao pozitivne vrednosti i pomagao svima dobronamernima. Za sve sam bio vredjan i ponizavan i na kraju proganjan, postojala je pretnja da budem utamnicen na neodredjeno. Moja firma je propala, a ja sam na kraju pobegao iz grada i drzave u kojima sam rodjen. Moje ime nije bitno, da jeste i danas bih bio medju vama. Zelim Vam svako dobro.
Grunf
Lepo je to što vi znate da belo brašno nije zdravo, ali je očigledno da, oni koji su organizovali akciju, to NE znaju, ili se samo prave da ne znaju (što je veoma podmuklo).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.