Komentara: 40
Pregleda: 4290

Matković traži raspravu o poverenju predsedniku BNS

28.03.2013. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Član Nacionalnog saveta Bunjevačke nacionalne manjine Aleksandar Matković reagovao je danas na stavove Saveza bačkih Bunjevaca iznete u saopštenju objavljenom prošle subote.
Matković traži raspravu o poverenju predsedniku BNS

Matković poziva predsednika Bunjevačkog saveta da sazove sednicu na kojoj će se raspravljati o poverenju predsedniku. Matković tvrdi da na poslednje tri sednice nije bilo kvoruma jer predsednik saveta uporno izbegava da na dnevni red stavi tačku koji je predložio Izvršni odbor saveta, a to je upravo poverenje predsedniku, dodavši da će kvoruma biti kada ta tačka bude na dnevnom redu.

Matković je takođe rekao da ima hrvatske, ali i mađarske i nemačke, kako se izrazio, papire, ali da ih je dobio pre 2003. godine kada su Bunjevci dobili pravo da se tako izjašnjavaju, te da je na osnovu činjenice da ima srpsko državljanstvo i da je upisan u bunjevački birački spisak legitimni član Nacionalnog saveta Bunjevaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 40
Pregleda: 4290
Povezane teme

bunjevački nacionalni savet

aleksandar matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.