Komentara: 0
Pregleda: 1192

Masovni protesti autoprevoznika

20.01.2009. u 07:44h
<p>Subotička sekcija autoprevoznika najavljuje masovne proteste od polovine februara, ukoliko saobraćajna inspekcija ne krene u ozbiljnu akciju kažnjavanja neregistrovane konkurencije.</p>
Masovni protesti autoprevoznika

Bez posla i zarade zbog nelegalnih kamiondzija ostaju prevoznici širom zemlje, a u Subotici je situacija postala nepodnošljiva. Prema rečima predsednika sekcije subotičkih autoprevoznika, Darka Antelja, ova situacija podseća na devedesete godine kada je bilo problema sa novcem, gorivom, mazivima i ostalim potrepštinama neophodnim za funkcionisanje ovakvih preduzeća.

Iako je to vreme odavno iza nas, na trzištu se ništa nije promenilo. Često se na putevima mogu sresti vozila sa natpisom ''prevoz za sopstvene potrebe''. Kako je zakon o saobraćaju nedorečen teško je jasno definisati šta to znači i gde je granica sa radom na crno.

Iako je saradnja subotičkih autoprevoznika sa MUP-om i gradonačelnikom korektna, rešenje problema nije na vidiku, jer je saradnja sa subotičkom saobraćajnom inspekcijom ravna nuli. Svoj problem su istakli i prevoznici nekih drugih opština poput Čačka i Užica, gde je inspekcija odmah krenula da radi svoj posao. Iako smo pokušali da dođemo u kontakt sa zvaničnicima subotičke saobraćajne inspekcije to nam u toku prepodneva nije pošlo za rukom.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1192
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.