Komentara: 13
Pregleda: 8488

Manji broj noćenja u Subotici i na Paliću

06.05.2016. u 18:01h
Izvor: Subotica.com
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku za prva tri meseca ove godine, Subotica i Palić objedinjeno beleže pad broja noćenja za oko 2.000 u odnosu na isti period prošle godine.
Manji broj noćenja u Subotici i na Paliću

U posmatranom periodu Subotica beleži blagi pad i broja dolazaka i broja noćenja posebno domaćih turista, dok Palić beleži rast u obe kategorije. Podaci za mart mogli bi da ukažu da će naredni period biti uspešniji za turizam.

- Rezultati za mart mesec su bolji nego oni ostvareni u decembru, januaru i februaru kada je beležen konstantan pad. Tokom marta se i u Subotici i Paliću beleži rast i u broju dolazaka i noćenja turista-kaže direktorka Turističke organizacije Grada Subotice, Ivana Anđelković i dodaje - Palić je tokom marta ostvario veliki skok broja dolazaka i noćenja stranih gostiju od čak 103 odsto. Ta statistika je nerealna, jer je posledica velikog međunarodnog takmičenja u gou koje je održano sredinom marta, ali svakako Palić poslednjih nekoliko meseci beleži rast.

Iako se očekivalo da će Palić tokom prvomajskih praznika posetiti do 50.000 turista, to se nije desilo. Zbog poklapanja sa pravoslavnim Uskrsom ili lošeg vremena, prema procenama, Palić je posetilo duplo manje izletnika i turista.

Manji broj noćenja u Subotici i na Paliću

- Pretpostavljamo da je Palić posetilo oko 20.000 do 25.000 ljudi. Kada se spoje Uskrs i Prvi maj svuda u svetu, a pogotovo u našem regionu, imate puno manje turista jer je Uskrs porodični praznik pa su ljudi u krugu svojih najmilijih. Slabijoj poseti je doprinelo i loše vreme, pa je kao i na ostalim destinacijama u našoj zemlji zabeležen manji broj turista - kaže Anđelković.

U cilju privlačenja domaćih turista, jer je upravo u toj kategoriji zabeležen značajniji pad, turistička ponuda Grada Subotice predstavljena je prošle nedelje na Međunarodnom sajmu turizma u Nišu. Do kraja ovog meseca, sa našim turističkim potencijalom biće upoznati i posetioci „Beogradskog manifesta“, kao i manifestacije „Dani Vojvodine“ .

-Mi uvek stavljamo akcenat na secesiju, na arhitektekturu i kulturna dešavanja u vidu brojnih festivala koje možemo da ponudimo. Celokupna ponuda koja uključuje i vinski put kao i brojne atraktivnosti za turiste predstavljena je u svim našim brošurama na nekoliko jezika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 8488

Povezana vest

Povezane teme

palić

Prvomajski uranak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.