Komentara: 1
Pregleda: 3434

Manje pacijenata u alkoholisanom stanju

08.01.2014. u 19:38h
Izvor: RTV Yueco
Od trinaest pacijenata koliko ih je primljeno za vreme praznika na odeljenje psihijatrije u subotičkoj Opštoj bolnici njih sedmoro primljeno je u pijanom stanju. Ove godine, nije primljena ni jedna devojka, što nije bio slučaj prethodnih godina. Poznato je da za vreme praznika odeljenje psihijatrije ima povećan broj pacijenata, s obzirom na to da se kod njih smeštaju, između ostalog, i pacijenti na trežnjenje od alkohola.
Manje pacijenata u alkoholisanom stanju

Poznato je da naša nacija u velikim količinama konzumira alkohol, pogotovo za vreme zimskih praznika i slava. Kao što kažu anketirani Subotičani, dobro je dok se alkohol koristi u umerenim količinama, ali ne treba preterivati.

Neki ipak preteraju. Od 7 pacijenata, koliko ih je primljeno na odeljenje psihijatrije za vreme praznika, četiri osobe su bile mlađih godina, dok su trojica nešto starije dobi.

Po rečima načelnice odeljenja Nade Vasković Maravić, često im dolazi omladina čiji je najveći problem način konzumiranja alkohola. Piju brzo, na cilje da se što pre napiju, često na prazan stomak i mešaju različita alkoholna pića. Neumereno ispijanje nosi sa sobom i veliki broj komplikacija, zbog kojih na kraju možete biti odvedeni na odeljenje psihijatrije.

Nakon trežnjenja pacijenta, radi se procena psihičkog stanja pacijenta i da li iza tog pijantsva stoji neka teža patologija. Ukoliko se proceni da osobi treba lečenje ono se zadržava na odeljenju, uz saglasnot pacijenta, a ukoliko je to samo tzv. Jednostavno opijanje, pacijent se pušta kući. Sve u svemu budite umereni u alkoholu, kako uopšte ne biste došli u bilo koju situaciju od navedenih.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3434

Povezana vest

Povezane teme

alkohol

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.