Komentara: 4
Pregleda: 2807

Manje novca u predlogu gradskog budžeta za službu pomoć nege u kući

24.12.2013. u 15:05h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, obišao je prigradske mesne zajednice i u razgovoru sa korisnicima usluga Gerontološkog centra i predstavnicima MZ upoznao sa predlogom budzeta za Gerontološki centar, i rekao da postoji mogućnosti da se služba u prigradskim MZ ukoliko budžet budet u usvojenom obliku, u značajnoj meri redukuju.
Manje novca u predlogu gradskog budžeta za službu pomoć nege u kući

Direktor je istakao da ima potuno razumevanje za finansijsku situaciju u gradu i za činjenicu da nedostaju značajna finansijska sredstva te da on u svakodnevnoj komunikaciji sa članom Gradskog veća i nadležnima u Gradskoj upravi pokušava da iznadje u okviru predloga budžeta rešenje koje neće dovesti do racionaliacije obima usluga. Isto tako Gerontološki centar se obratio vladi APV sa molbom za pomoć u vidu nedostajućih sredstava da ne bismo morali da redukujemo usluge koje krositi 110 porodica .

U predlogu gradskog budžeta predvidjeno je smanjenje davanja grada u iznosu većim od 20% u službi pomoć i nege u kući, a to se direktno odnosi na pružanje usluga u prigradskim MZ: Mala Bosna, Tavankut, Đurđin, Novi Žednik, Stari Žednik i Bajmok.

Manje novca u predlogu gradskog budžeta za službu pomoć nege u kući

Predstavnici mz kao i korisnici su ukazali na neophodnost nastavka pružanja tih usluga te su zamolili i direktora kao i Grad Suboticu da zajedno iznadju rešenje da do redukcije usluga ne dođe.

Služba pomoć i nege je počela u prigradskim MZ 2006. godine kada je Grad Subotica a na osnovu dugoročne strategije razvoja socijalne zaštite uvideo potrebu izjednačavanja položaja starijih sugrađana u smislu usluga socijalne zaštite koje se pružaju bez obzira da li žive u gradu ili na selu. Predlog Gerontološkog centra, jeste da ceneći veoma tešku materijalnu situaciju u celoj državi na smanjenje sredstava pomoć i nege u kući ne bude više od 15% a u tom smislu će direktor podneti i Amandam Skupštini Grada Subotica.

Manje novca u predlogu gradskog budžeta za službu pomoć nege u kući

Direktor se dogovorio sa predstavnicima MZ da će odmah posle Novogodišnjih praznika ponovo posetiti MZ i upoznati ih da li je Grad Subotica, Vlada Vojvodine ili neki treći izvor uspeo da reši nedostajuća finansijska sredstva.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2807
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.