Komentara: 0
Pregleda: 1802

Manifestacija "Sunčana jesen života" za sve starije usamljene sugrađane

03.10.2017. u 18:54h
Izvor: Subotica.com
U Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ juče je održana „Sunčana jesen života“, manifestacija posvećena najstarijim sugrađanima.
Manifestacija "Sunčana jesen života" za sve starije usamljene sugrađane

Manifestaciju „Sunčana jesen života“ Gradsko udruženje penzionera organizuje svake godine u oktobru, koji se u celom svetu obeležava kao Mesec starih osoba. Iz Udruženja poručuju da im je cilj da starijim sugrađanima omoguće trenutak sreće kako se ne bi osećali usamljeno.

- Kao i u celom svetu i mi obeležavamo mesec starih da bi našim najstarijim sugrađanima obezbedili trenutak radosti i veselja. Osmisli smo da prvo održimo centralnu manifestaciju, a posle će slična manifestacija biti održana i u 33 mesne zajednice na teritoriji grada. Trudili smo se da napravimo zanimljiv program, koliko smo znali i umeli, a nadam se da smo uspeli u toj nameri. Ovakve manifestacije su jako značajne za starije sugrađane, penzionere, koji su na neki način pomalo odbačeni od društva i porodice, pošto nemaju obaveza često su u svojim kućama i usamljeni - rekla je Dragica Lučev, predsednica Gradskog udruženja penzionera koja nije krila razočaranje što se niko od predstavnika Grada nije pojavio na manifestaciji, iako su im poslate pozivnice.

Manifestacija "Sunčana jesen života" za sve starije usamljene sugrađane

Za najstarije sugrađane priređen je prigodan kulturno-umetnički program, pa su imali   priliku da uživaju u folklornim tačkama, recitacijama i skečevima, kao i u poznatim pesmama koje su izveli članovi mešovitog hora Gradskog udruženja penzionera.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1802
Povezane teme

sunčana jesen života

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.