Komentara: 0
Pregleda: 1852

Manifestacija "Muzeji za 10" u Gradskom muzeju Subotica

10.11.2020. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
U okviru najveće nacionalne muzejske manifestacije "Muzeji za 10", Gradski muzej Subotica po šesti put otvara vrata posetiocima, koje ove nedelje očekuju projekcije filmova i kreativna radionica.
Manifestacija "Muzeji za 10" u Gradskom muzeju Subotica

Tema ovogodišnje manifestacije je "Muzeji za jednakost: raznovrsnost i uključenost", koja ima za cilj jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture. Ovim se naglašava i osnovna društvena vrednost muzeja, a to je stvaranje značajnih iskustava za ljude bez obzira na njihovu etničku pripadnost, pol, socioekonomsku pozadinu, nivo obrazovanja, fizičke sposobnosti, političku pripadnost i verska uverenja.

Tako će u okviru ovogodišnje manifestacije posetioci imati priliku da u Gradskom muzeju pogledaju izbor filmova sa Međunarodnog festivala etnološkog filma u Beogradu na temu "Od tradicije do savremenosti: Od domovine do rasejanja".

U četvrtak, 12. novembra, na programu će biti film "Posrano siromaštvo" (Južnoafrička Republika, Danska; 2013, 6') i "Indijanci poput nas" (Francuska; 2010, 55'), dok će u petak, 13. novembra, publika moći da pogleda ostvarenja "Ime Muhamed" (Francuska; 2016, 15') i "Makedonci u Istanbulu" (Makedonija; 2011, 35'). Projekcije će oba dana početi u 19 časova.

U subotu, 14. novembra, u Gradskom muzeju će se održati didaktičko-kreativna radionica sa Udruženjem "ZaJedno", od 15 časova.

Ulaz na sve programe je besplatan, a ukoliko se pooštre protivepidemiološke mere, iz Gradskog muzeja poručuju da će program biti otkazan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1852

Povezana vest

Povezane teme

gradski muzej

Gradski muzej Subotica

nedelja muzeja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.