Komentara: 8
Pregleda: 1096

Manifestacija "Da se ne zaboravi" - sećanje na stradanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

23.03.2023. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Da se ne zaboravi" - sećanje na stradanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Želeći da se ne zaboravi sramno bombardovanje SRJ 1999. godine, ali i pogrom i stradanje Srba sa prostora srpske pokrajine Kosova i Metohije, subotička gimnazija u saradnji sa subotičkim ogrankom fondacije Svetozar Miletić, večeras (četvrtak) organizuje događaj “Da se ne zaboravi”.

Program će upotpuniti i angažman djaka gimnazije kao i gimnazijski hor koji će izvesti pored himne Srbije i numeru “Vila sa Košara”. Takođe, prisutnima će se prikazati i kratki dokumentarni film sa tematikom bombardovanja Srbije, a đaci će imati priliku i da upoznaju subotičkog heroja sa Paštrika- Veselina Uzelca, koji će u razgovoru sa učenicima ispričati detalje sa fronta 1999. godine, kao i lično viđenje situacije u kojoj se tada, kao vrlo mlad, zadesio na KiM i to u grotlu najžešćih borbi.

Od prošlosti ne treba bežati i stavljati povez na oči, prošlost je tu da nas uči i opominje, ko smo i od koga i čega smo potekli i da ne smemo zaboraviti. Kultura sećanja kultura je i opstanka jednog naroda i nacije i pre svega vid poštovanja prema precima, ali i pokolenjima.

Program počinje u 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 1096
Povezane teme

fondacija svetozar miletić

nato bombardovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.