Komentara: 4
Pregleda: 3478
Foto

Mališani koji su pobedili rak poslali srce podrške deci koja se sada leče

15.02.2023. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Na Trgu slobode, uz muzički program, obeležen je Međunarodni dan dece obolele od raka. Mališani izlečeni od raka, tačno u 13h, poslali su srce podrške deci koja su u procesu lečenja.
Mališani koji su pobedili rak poslali srce podrške deci koja se sada leče

Porodica Vekić sa dijagnozom raka suočila se kada je njihov dečak imao svega nekoliko meseci. 

- Kada se suočite sa takvom dijagnozom kod svog deteta, veoma je važna edukacija kako biste mogli da mu pomognete onoliko koliko je u vašoj moći. Zdravstvo je u poslednjih 10 godina veoma napredovalo, dosta toga je unapređeno, ubrzano i digitalizovano što je veliko olakšanje - priča Pavle Vekić, otac desetogodišnjeg dečaka - Veoma nam znači podrška NURDOR-a, kada idemo na kontrole boravimo u njihovoj Roditeljskoj kući.Mališani koji su pobedili rak poslali srce podrške deci koja se sada leče

Tokom lečenja i prilikom odlaska na kontrole, deca i njihovi roditelji borave u nekoj od roditeljskih kuća Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Za 13 godina uspeli smo da izgradimo ukupno pet roditeljskih kuća u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Roditeljska kuća je prostor u kom borave deca sa roditeljem tokom celokupnog procesa lečenja. Veoma je važno to što dete nije odvojeno od roditelja i nije u bolnici. Dakle, oni imaju obezbeđen smeštaj lekove i prevoz potpuno besplatno - priča Subotičanka Milica Pavić, volonterka NURDOR-a - Kapacitet tih kuća je veoma mali, tako da je trenutno u izgradnji još jedna roditeljska kuća u Beogradu. Mi na ovakvim akcijama prikupljamo novac za izgradnju te šeste kuće i nadam se da će taj posao biti priveden kraju ove godine. NURDOR je, zahvaljujući donatorima, pre tri godine izgradio Onkološki centar u Nišu.

Mališani koji su pobedili rak poslali srce podrške deci koja se sada leče

Svi koji žele da pomognu izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu mogu to učiniti slanjem SMS poruke "1" na broj 1150. Cena poruke je 100 dinara i važi za sve mreže.

Žiro računi NURDOR-a za Beograd: 170-30010715000-82, Novi Sad: 170-30010715001-79, Niš: 170-30010715002-76.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka Obeležavanje Međunarodnog dana dece obolele od raka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3478
Povezane teme

svetski dan dece obolele od raka

nurdor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.