Komentara: 2
Pregleda: 3982
Foto

Mali sajam sporta održan u centru grada

28.04.2023. u 17:16h
Izvor: Subotica.com
Kakvo sportsko bogatstvo i potencijal raste u našem gradu pokazao je današnji Mali sajam sporta, koji je okupio oko 40 klubova i više od tri stotine sportista svih generacija. Centar grada pretvorio se u nesvakidašnju arenu za boks, mačevanje, šah, rvanje, muški i ženski fudbal, odbojku i mnoge druge sportove.
Mali sajam sporta održan u centru grada

Ovogodišnji, četvrti Mali sajam sporta posetio je i naš proslavljeni odbojkaški trener Zoran Gajić, ministar sporta, koji je poručio da država Srbija brine o sportu kao celini.

- Sport kao celina nisu samo šampioni i osvajači medalja, već i donji deo piramide, odnosno svi oni koji se sportom bave u osnovnim školama, sekcijama, klubovima... Srbija nikada više nije prepoznavala sport i njegove benefite koje ima za društvu. Nisu to samo medalje, marketing, novac i puni stadioni, već zdravlje stanovništva i fizičko i mentalno – poručio je ministar Gajić. – Svako ko svakog dana odradi jedan trening ili neki vid fizičkog vežbanja za nas je šampion i olimpijski pobednik. Znam u koji sam grad došao i koliko je važan za naš i svetski i evropski sport, zato će imati podršku u razvoju i stvaranju novih šampiona.

Mali sajam sporta održan u centru grada

Da je Subotica je uvek bila i ostala grad sportova, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić podsetivši da su subotički sportisti osvojili veliki broj evropskih, svetskih i olimpijskih medalja, kao i da veliki broj državnih prvaka svih uzrasta potiče našeg grada.

- Lokalna samouprava ulaže veliki trud da reši problem svojih klubova i sportista a nastavićemo da ulažemo u razvoj sportske infrastrukture, sportiste i klubove. Ove godine smo odvojili do sada najveća sredstva za svoje klubove i nećemo stati na tome – poručio je gradonačelnik Bakić. - Nedavno sam obećao izgradnju nove hale, radimo na tome, odredili smo lokaciju, radi se projektno-tehnička dokumentacija a potom ćemo krenuti u obezbeđivanje sredstava, jer ovaj grad zaslužuje novu i modernu halu za pripremu naših sportista i odigravanje vrhunskih mečeva.

Mali sajam sporta održan u centru gradaPo rečima Davora Štefaneka, predsednika Sportskog saveza Srbije, veliki broj okupljenih sportista u centru grada pokazuje da oni mogu da promene svet i budućnost učine boljom, lepšom, zdravijom i snažnijom.

- Hvala deci što su odabrala sport za put kojim će u budućnosti koračati i koji će krasiti prave vrednosti, poštenje i ljubav prema svemu što rade. Imam posebnu tremu jer sam u svom rodnom gradu, iz koga potiče veliki broj uspešnih sportista i gde rade brojni sportski klubovi i udruženja - poručio je Štefanek. – Siguran sam da mladi sportisti imaju podršku svojih porodica, prijatelja i trenera, ali mogu da računaju i na nas kojima je sport ljubav i posao. Svi mi imamo isti cilj, da stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom, da svako dete, bez obzira gde živi može da trenira sport koji voli.

Mali sajam sporta održan u centru grada

Izvor: Subotica.com
4. Mali sajam sporta 4. Mali sajam sporta 4. Mali sajam sporta 4. Mali sajam sporta 4. Mali sajam sporta 4. Mali sajam sporta 4. Mali sajam sporta 4. Mali sajam sporta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3982
Povezane teme

subotica

davor štefanek

stevan bakić

sajam sporta

mali sajam sporta

zoran gajić

promocija sporta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.