Komentara: 2
Pregleda: 4642

Mali Iđoš dobio novo vozilo hitne pomoći

12.04.2016. u 12:04h
Izvor: RTV Pannon
Dom zdravlja “dr. Šandor Marton” u Malom Iđošu je dobio novo vozilo za prvu pomoć, jer je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržala nabavku sa 4 miliona dinara. Služba za prvu pomoć Malog Iđoša osim ovog sela pokriva i Lovćenac te Feketić, a novo vozilo poseduje najmoderniju opremu.
Mali Iđoš dobio novo vozilo hitne pomoći

Direktorka doma zdravlja dr Zdenka Vujović Stevović je tim povodom izjavila kako su zatražili i dobili i opremu za reanimaciju, uređaj za disanje te kardiološku stolicu. Dom zdravlja će pored toga nabaviti defibrilatore i druga potrebna sredstva.

Prva pomoć se često susretala sa problemima, postojeća tri vozila su se često kvarila, a gradonačelnik Marko Rovčanin je kazao kako je nabavka vozila za hitnu pomoć velika pomoć zbog odvoženja pacijenata u bolnicu u Suboticu i Vrbas.

Ključeve vozila saniteta je korisnicima predao Nebojša Malenković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine rekavši kako je putem nedavno okončanog konkursa širom Vojvodine podržano mnoštvo projekata u ukupnoj visini od 150 miliona dinara. Malenković je dodao da su ponosni što pomažu lekarima i stručnom osoblju da svoj posao vrše na što bolji način.

- "Ponosni smo na ono što činimo jer omogućavamo da stručnjaci, lekari, urade najbolje moguće svoj posao. Sa ovim kolima hitne pomoći, zdravstvena zaštita u Malom Iđošu biće dostupna u svim naseljenim mestima opštine, biće pravovremena, efikasna i građani neće doći u situaciju da se plaše nemogućnosti lečenja" - istakao je Malenković tokom posete domu zdravlja.

Za nabavku novog sanitetskog vozila, koje će da poboljša kvalitet pružanja medicinske pomoći prilikom urgentne intervencije, kao i zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata prilikom transporta do bolnica u Subotici i Vrbasu, izdvojeno je ukupno 3.967.440,00 dinara.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4642
Povezane teme

hitna pomoć

donacija

nebojša malenković

mali iđoš

uprava za kapitalna ulaganja

sanitetsko vozilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.