• Pregleda: 5151

Mali fudbal: ZZ "Republika Srpska" Subotica pobednik Zavičajnog kupa Republike Srpske u Srbiji 2017

U Hali sportova finalnim utakmicama sinoć je završen „Zavičajni kup Republike Srpske u Srbiji“ u malom fudbalu, drugi po redu. Igrala su se finala u kategorijama pionira, seniora i veterana.
Mali fudbal: ZZ "Republika Srpska" Subotica pobednik Zavičajnog kupa Republike Srpske u Srbiji 2017

Od meseca maja do juče, u borbi za pobednički pehar učestvovalo je 186 ekipa sa 2.000 igrača iz Srbije i Republike Srpske, da bi se u završnicu plasiralo šest najboljih u kategorijama pionira, seniora i veterana.

Goste je u ime domaćina pozdravio Milorad Ćopić predsednik Zavičajne zajednice „Republike Srpske“ u Subotici. Svečano finale Kupa prigodnom besedom otvorio je Dragan Jaćimović  pomoćnik ministra za sport u vladi Republike Srpske koji se pozdravljajući  sve prisutne, zahvalio učesnicima, udruženjima, organizatorima, donatorima i svim ljudima koji su doprineli da se po drugi put ovo takmičenje uspešno organizuje u Srbiji.

Pobednik u kategoriji pionira je Drina iz Višegrada koja je savladala Srpsku iz Beograda sa 1:0. Prvo mesto osvojili su veterani ekipe Borike iz Nove Pazove, uz ubedljivu pobedu nad Srpskom iz Beograda od 8:2, dok je u seniorskoj konkurenciji osvajač kupa Zavičajna zajednica Republike Srpske iz Subotice koja je nadigrala Drinu River iz Beograda i slavila trijumf od 5:2.

Rezultati po kategorijama

Pioniri

Srpska (Beograd) – Drina (Višegrad) 0:1(0:0)
Strelac: Marko Šušnjar

SRPSKA: V. Drašković, Bradić, Helc, Ilijevski, Civrić, Đorić, Andrijić, Pražić, S. Drašković, Paić.
DRINA: Krsmanović, Duvnjak, Šušnjar, Jovandić, Baranac, Blagojević, Mitrović.

Veterani

Srpska (Beograd) – Borike (Nova pazova) 2:8 (0:5)
Strelci:  Breković, Zolokar (Srpska), a Borojević 2, Živić 2, Ratković, Tepavčević 2, Jančevski (Borike)

SRPSKA: Tomić, Knežević, Matović, Bakmaz, Kostić, Zorić, Gačić, Burušić, Crnomat, Sušić, Zolokar, Ugrenović, Breković.
BORIKE: Ljaljić, Racković, Jakšić, Stejić, Živić, Borojević, Tepavčević, Šošo, Dudić, Radinović, Jančevski.

Seniori

Drina River (Beograd) – ZZ „Republika Srpska“ Subotica 2:5 (1:2)
Strelci: Nedeljković , B. Popović (Drina River),  Žarković, Popović 2,  Grubor, Koponja (ZZRS Subotica)

DRINA RIVER: Radmanović,  Milosavljević, B. Popović, M. Popović, Hrnjak, Nedeljković, Anđelković, Stojković, Sabovljev, Kuzman, Vojinović.
ZZ “Republika Srpska“ Subotica:  Sekulić, Kovač, Došlov, Grbić, Nedić, Grubor, Koponja, Popović, Bauk, Arežina, Damjanović, Žarković.

Po okončanju utakmica usledila je svečana ceremonija dodele pehara i medalja ekipama, kao i priznanja najboljim pojedincima.

Za najbolje igrače proglašeni su: Goran Racković, veterani "Borike" Nova Pazova, Marko Šušnjar, pioniri "Drina" Višegrad i Stevo Koponja, seniori ZZRS Subotica. Najbolji golmani su: Vukašin Drašković, pioniri "Srpska" Beograd, Branko Ljaljić, veterani "Borike" Nova Pazova i Miljan Radmanović, seniori "Drina River". Prvi strelci turnira su: Željko Bakmaz, veterani "Srpska" Beograd, Veljko Pražić, pioniri "Srpska" Beograd i Relja Hrnjak, seniori "Drina River".

Nakon sportskog dela u Hali sportova učesnici su se preselili na druženje u restoran "Spartak".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.