Komentara: 0
Pregleda: 2453

Mali akcionari ATB Severa ne odustaju

26.01.2011. u 14:08h
Izvor: RTV Yueco
Mali akcionari ATB Severa ne odustaju

Plate zaposlenih u ATB Severu kasne, obim proizvodnje je smanjen zbog nedostatka repromaterijala, a poslovodstvo planira da otpusti polovinu radnika u martu, rečeno je na današnjoj press konferenciji Udruženja malih akcionara ATB Severa Solidarnost.

Udruženje malih akcionara ATB Severa Solidarnost i Građanska inicijativa su zauzeli stav da je krajnje vreme da se nešto preduzme po pitanju stanja u ATB Severu i pozvali predstavnike grada i Saveza samostalnih sindikata da preduzmu određene korake u tom pravcu. Kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo, ove dve organizacije za kraj februara najavljuju protest.

Predstavnici ovog udruženja i organizacije Građanska inicijativa u decembru su zatražila poništavanje privatizacije i preuzimanje preduzeća od strane države i od Skupštine Srbije, odbora za privatizaciju, ali odgovor još uvek nisu dobili. Mali akcionari tvrde da su pronaši strateškog partnera za ATB Sever koji je spreman da preuzme preduzeće ako privatizacija bude poništena, a ATB Sever ponovo pređe u državno vlasništvo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2453
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.