Komentara: 2
Pregleda: 3921

Mala Subotičanka virtuoz na violini

29.05.2014. u 19:29h
Izvor: Blic
Evelin Lakatoš (8), učenica OŠ „Đuro Salaj“ i pripremnog razreda Muzičke škole u Subotici, pobedila je na takmičenju „Mali virtuozi“. Evelin je trijumfovala iako se na muzičkom nadmetanju pojavila posle samo četiri meseca od kada je prvi put uzela instrument u ruke. Na takmičenju u školi „Petar Konjović“ u Beogradu osvojila je 99 bodova i šokirala žiri virtuoznošću i besprekornim izvođenjem Ridingovog koncerta koji, inače, izvode učenici drugog razreda nižih muzičkih škola.
Mala Subotičanka virtuoz na violini

 - Učiti svirati violinu samo četiri meseca, od nule, od toga kako držati instrument, i osvojiti prvo mesto je zaista čudo i prestiž. Moji učenici su osvojili oko sto nagrada u zemlji i inostranstvu, ali njenu pobedu smatram jednom od najvrednijih priznanja. Odlučio sam da je pošaljem na takmičenje već posle trećeg časa jer je izuzetno inteligentna devojčica, talentovana, radna i spremna da se posveti violini, što znači veliko odricanje i višesatno svakodnevno vežbanje - kaže Miloš Nikolić, Evelinin profesor violine.

Evelin svakog dana, osim na časovima, svira kod kuće tri sata. Nikolić kaže da je očekuje naporan rad za vreme raspusta, dok se druga deca budu odmarala.

- Spremaćemo se za narednu sezonu tokom leta zbog sledećih takmičenja. Učešće zavisi i od finansija. Grad bi trebalo da osnuje fond za talentovanu decu jer troškovi uvek padaju na teret roditelja. Kada neko ima dete kao što je Evelin, velika je šteta ne razvijati talenat i ljubav prema violini i klasičnoj muzici - kaže Nikolić.

Talentovana devojčica kaže da nije imala tremu na takmičenju i da je već dobila poziv da nastupi u Somboru i Novom Sadu.

- Oduvek sam želela da sviram violinu i volela bih da budem solista. Profesor mi je tri meseca zadavao vežbe i učio me tehniku sviranja, a zatim sam uvežbala kompoziciju. Violina mi je sve i ništa mi nije teško ako mogu da sviram - kaže Evelin Lakatoš.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3921
Povezane teme

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.