Komentara: 5
Pregleda: 1744

"Mala Bosna" ipak na tenderu ili licitaciji?

14.02.2013. u 18:34h
Izvor: RTV Yueco
Subotički poljoprivrednici zainteresovani za kupovinu kombinata AD “Mala Bosna” ipak neće imati iste uslove kupovine kao što je to slučaj sa kompanijom “Al Dahra” iz Ujedinjenih arapskih emirata, već će morati da poštuju domaće zakonodavstvo, odnosno morati da kupe ovo preduzeće kroz aukciju ili tender.
"Mala Bosna" ipak na tenderu ili licitaciji?

Članovi Inicijativnog odbora za kupovinu ovog kombinata predstavili su zainteresovanim poljoprivrednicima na sinoćnjem skupu rezultate razgovora sa predstavnicima Agencije za privbatizaciju i Ministarstva finansija i privrede, a dogovarani su i dalji koraci po pitanju realizacije ove ideje.

Kako je novinarima izjavio član Inicijativnog odbora koznorcijuma poljoprivrednika i predsednik Udruženja poljoprivrednika u Subotici Branko Vujić, članovima odbora je prezentovano da ne mogu direktno kupiti preduzeće, već da će morati poštovati domaće zakonodavstvo.

On je rekao da se, zbog posledica loših privatizacija, trenutno ne zna kolika je imovina preduzeća, pogotovo koliko tačno ima zemljišta, odnosno šta je sve u tom procesu otuđeno i prodato. Međutim, ono što se zna u ovom trenutku jeste da će poljoprivrednici, ukoliko budu nastavili sa ovim aktivnostima i uspeju u svojoj nameri, kupiti preduzeće sa pokretnom i nepokrentom imovinom, ali bez dugova.

Po pitanju konačne cene, prema sadašnjim cenama zemljišta i njegovoj klasi, njegova gruba procena je da konačna cena “Male Bosne” neće preći 5 miliona evra.

On je dodao da je od strane predstavnika Agencije i ministarstva poručeno poljoprivrednicima da pred kupovinu formiraju zatvoreno akcionarsko društvo, što je uslov za učešće u kupovini, dok su predstavnici grada Subotica na sastanku koji je takođe održan na ovu temu poručili poljoprivrednicima da će im pružiti svu neophodnu pravnu podršku preko nadležnih službi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1744
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.