Komentara: 15
Pregleda: 7049

Magnetna rezonanca ponovo radi, CT skener do kraja novembra

13.11.2012. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
Magnetna rezonanca u Opštoj bolnici Subotica je od danas biti ponovo u funkciji, dok će CT aparat biti osposobljen do kraja novembra, izjavio je direktor Opšte bolnice Subotica dr Goran Bićanin.
Magnetna rezonanca ponovo radi, CT skener do kraja novembra

Gostujući u emisiji "Bez kravate" YuEko televizije, Bićanin je rekao da je u subotu obavljen remont Magnetne rezonance, a da će uz razumevanje člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje Atile Čengerija biti obezbeđena sredstva u iznosu od 1,5 miliona dinara za nabavku dela koji se pokvario – sprirale za pregled glave.

Što se tiče CT aparata, Bićanin je rekao da je u poslednje četiri godine taj aparat pregledao preko 33.000 pacijenata, odnosno najviše od svih aparata ove generacije u Srbiji. Na ovom aparatu potrebnu je zameniti rentgen cev, što će biti učinjeno do kraja novembra, nakon obavljene procedure sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 7049
Povezane teme

subotička bolnica

Goran Bićanin

bolnica

opšta bolnica

magnetna rezonanca

ct skener

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.