Komentara: 9
Pregleda: 3017

Maglai: Želimo da uspostavimo ravnopravan odnos prema svim crkvama i verskim zajednicama

11.04.2014. u 14:22h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima sastao se u četvrtak, 10. aprila, u Domu biskupije, sa Janošem Penzešom, biskupom subotičkim, monsinjorom Slavkom Večerinom, generalnim vikarom i Mirkom Štefkovićem, sekretarom Subotičke biskupije.
Maglai: Želimo da uspostavimo ravnopravan odnos prema svim crkvama i verskim zajednicama

Uz izražavanje zahvalnosti na prijemu, gradonačelnik Maglai je tokom razgovora istakao da Lokalna samouprava grada Subotice želi da izgradi ravnopravan odnos prema svim crkvama i verskim zajednicama u našem gradu.

On je kazao da Gradska uprava pokušava da domaćinski upravlja sredstvima, povećavajući primanja i smanjujući izdatke.

- Veliki dug je nasleđen, pa i to otežava upravljanje. Dobro je što Grad nije u situaciji da mora da ima krizni budžet nego su primanja realno predstavljena, naglasio je Jene Maglai.

Gradska uprava bi želela da unapredi podršku crkvama i drugačije pristupi prema njima, rekao je gradonačelnik Maglai, i dodao da je već raspisan konkurs kojim će se poštovati proporcije verničke strukture stanovništva u Subotici.

Gradonačelnik Maglai je zatražio saradnju sa Crkvom vezanu za pitanje poreskih prijava, shvatajući probleme sa kojima se Katolička crkva susreće u procesu restitucije.

Monsinjor Večerin je istakao važnost poštovanja crkvenih struktura i načina delovanja Crkve. Problem je, podvukao je, što je status Crkve nerešen, a večito snalaženje nikome ne odgovara.

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3017
Povezane teme
jene maglai
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.