• Pregleda: 2980

Maglai: Želimo da uspostavimo ravnopravan odnos prema svim crkvama i verskim zajednicama

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima sastao se u četvrtak, 10. aprila, u Domu biskupije, sa Janošem Penzešom, biskupom subotičkim, monsinjorom Slavkom Večerinom, generalnim vikarom i Mirkom Štefkovićem, sekretarom Subotičke biskupije.
Maglai: Želimo da uspostavimo ravnopravan odnos prema svim crkvama i verskim zajednicama

Uz izražavanje zahvalnosti na prijemu, gradonačelnik Maglai je tokom razgovora istakao da Lokalna samouprava grada Subotice želi da izgradi ravnopravan odnos prema svim crkvama i verskim zajednicama u našem gradu.

On je kazao da Gradska uprava pokušava da domaćinski upravlja sredstvima, povećavajući primanja i smanjujući izdatke.

- Veliki dug je nasleđen, pa i to otežava upravljanje. Dobro je što Grad nije u situaciji da mora da ima krizni budžet nego su primanja realno predstavljena, naglasio je Jene Maglai.

Gradska uprava bi želela da unapredi podršku crkvama i drugačije pristupi prema njima, rekao je gradonačelnik Maglai, i dodao da je već raspisan konkurs kojim će se poštovati proporcije verničke strukture stanovništva u Subotici.

Gradonačelnik Maglai je zatražio saradnju sa Crkvom vezanu za pitanje poreskih prijava, shvatajući probleme sa kojima se Katolička crkva susreće u procesu restitucije.

Monsinjor Večerin je istakao važnost poštovanja crkvenih struktura i načina delovanja Crkve. Problem je, podvukao je, što je status Crkve nerešen, a večito snalaženje nikome ne odgovara.

Izvor: Kabinet gradonačelnika

povezane teme

9
Vesko Odgovori
Dosta mi je od Maglaia, posto je bio prvi politicki đak nekadasnjeg predsedsednika SVM i pocasnog
građanina naseg grada.
pista Odgovori
Za ljude koji se u sve razumeju i u svemu su u pravu u narodu vazi stara mudrost da se ustvari ni u sta ne razumeju, ali boluju od toga da svima drze predavanje, e takav je i ovaj nas gradonacelnik, koji izgleda na veliko imitira i buduceg premijera ?
press Odgovori
vama su bivsi bili bolji?...ni sami ne znate sta bi,samo filozofirate,i lupate gluposti.
rax Odgovori
crkve su nam najveci problem. ne znam ili nema informacija o tome, sta kome crkve pomazu. crkve su bas bile na dobrom mestu za vreme yu, vise crkvama ne treba dati ni para i prava. inace u subotici imamo i muslimane i jevreje itd. neka crkva brine sama za novac. pogotovo kada vidim one bradate sa dzipovima, smuci mi se, a katolicki ne zive bas lose, samo se ne axponiraju tako. jedini posten je izgleda papa franjo ili kako se zove, za sada.
Alvatna Odgovori
@ press, ako nisu bili bolji, nisu ni gori od ove koalicije i pojedinaca sa odpada. Samo da im sto
pre vidimo leđa,a nove da dobijemo na lokalnim izborima, kao i gradonacelnika.
Borat Odgovori
Kesa je sve ovo!
seli Odgovori
A gde su predstavnici srpske pravoslavne crkve? Ili se s pc i njeni vernici ignorišu od strane ovog gradonacelnika?
ateist Odgovori
Dobro bi bilo da se ispita poslovanje i trošenje para u crkvama, posebno u Aleksandrovu- Novom Naselju gde su pare za vreme rada sekretara Dulića( osnivača Arije), to bih mogao ispitati tast Marović, takođe i za dužijancu 2010 pod upravom istog Dulića.
Svi ovi popovi, župnici,vikari, biskupi... što su poskidali mantije pa se šetaju u markiranim odelima i vozikaju luksuznim džipovima, su jedna velika crkvena mafija koju niko ne kontroliše, zar su oni izvan zakona.
marsovac Odgovori
Za lapatama da si biju ovaj RELIGIJOZNI manijaci. Debeli popovi - prodajedu MUDI ZA KAJGANU,
na zaludjena raja.
DOLE SA GLUPOSTI RELIKIOZNI - MATIKA U RUKE I NA NJIVE DA SE KOPA . Unapredjenje na prifredni
sfera, i ufodjenje novi drustveni poredak- MARSIONIZAM !!!!
To je drustveni sistem ko niko nije isti-svi su drugi. Ko nema-ima, ko ima neka. LJUBAF ZA SVAKO !!!!!
DOLE KAPA, I CARAPA !!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.