Komentara: 55
Pregleda: 17044

Maglai: "Hitna obustava postupka izrade Plana detaljne regulacije"

01.03.2013. u 15:00h
Izvor: RTV Yueco
Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara predložiće lokalnoj samoupravi obustavu postupka izrade Plana detaljne ragulacije “I” za zonu gradskog i užeg jezgra, kao i pristupanje ponovnoj izradi koncepta plana.
Maglai: "Hitna obustava postupka izrade Plana detaljne regulacije"

Predsednik ovog gradskog odbora Jene Maglai istakao je da je svestan da ukoliko koalicioni pratneri ne podrže ovaj predlog, može doći do nestabilnosti, pa čak i raspada koalicije, ali tvrdi da je primena trenutnog predloga za građane Subotice neprihvatljiva.

Sadašnja odluka predviđa da Subotica izgubi karakteristike secesijskog grada kao i svoj prepoznatljivi identitet, što su prepoznali i građani zbog čega je ta odluka naišla na veliki otpor, navode u SVM-u. Njihov predlog je da se pristupi potpuno novom konceptualnom rešenju, da se postupak vrati sa početak, kao i da se izvrše kadrovske promene u Komisiji koja je zadužena sa stručnu kontrolu planskih dokumenata, koja neće biti sastavljena od članova koji zastupaju stranačke interese.

U SVM-u očekuju podršku koalicionih partnera za dobrobit svih građana Subotice i predlažu da svi organi lokalne samouprave daju svoj doprinos za rešenje ove situacije. Predlog ove odluke predat je u toku dana Skupštini grada, svim koalicionim partnerima, kao i opozicionim strankama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 55
Pregleda: 17044

Povezana vest

Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.