Komentara: 37
Pregleda: 4729

Maglai: Gradska vlast ne funkcioniše, peticija SVM je lažna!

12.05.2017. u 14:11h > 15:51
Izvor: Subotica.com
Izgradnja stanova za migrante, kojima se protivi deo subotičke javnosti, raspodela sredstava za projekte u kulturi i informisanju, kašnjenje u realizaciji kapitalnih projekata samo su neke od tema zbog kojih je Pokret za građansku Suboticu danas kritikovao aktuelnu gradsku vlast.
Maglai: Gradska vlast ne funkcioniše, peticija SVM je lažna!

Na današnjoj konferenciji za medije, predsednik odborničke grupe Jene Maglai rekao je da je odbijen njihov zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada, na kojoj bi bila tema izgradnja stanova za migrante.

- Smatramo da nema razloga za igradnju stanova za migrante, da u Subotici već postoji prihvatni centar i to dobro opremljen i da nema potrebe da se proširuju kapaciteti za smeštaj migranata. Zato smo tražili da se o ovom važnom pitanju raspravlja i da se ono rešava u okviru sistema, a svako ima pravo da javno iskaže svoj stav. Međutim, naš zahtev je odbijen – istakao je Maglai. - Sa druge strane, SVM, kao deo lokalne vlasti pokrenuo je peticiju protiv izgradnje ovih stanova, odnosno prikuplja peticiju protiv samog sebe. Ta peticija je lažna, jer SVM zna da će ovim izgubiti značajan deo biračkog tela i to pokušava da spreči. Ovo je veoma važno pitanje da bi se na njemu skupljali jeftini politički problemi. Sledeće nedelje je sednica Komisije za planove, koja treba da odobri plan gde bi ti stanovi trebalo da budu, i neodgovorno je takvu odluku prebacivati na ljude iz struke, umesto da se za nju nađe politički dogovor.

Maglai se kritički osvrnuo i na godinu dana funkcionisanja gradske vlasti i koalicije SNS i SVM, za koju kaže da se „jedna drugoj ne mešaju u posao“.

- Strateški projekti, kao što su zemljište u MZ „Zorka“, „Prva kasarna“, „Regionalna deponija“, pa i Palić stoje ili kasne – smatra Maglai. - Obećavana sredstva ne stižu onako kako je najavljivano, a očigledno ne postoji kapacitet da se neke stvari reše.

Maglai je komentarisao i dodelu sredstava u kulturi i medijima.

- Kuriozitet je da „Panon“ nije dobio nijedan dinar iz lokalnog budžeta, očigledno postoji dogovor, ali to je jedan bolestan dogovor. Sa druge strane, manifestacije kao što su „Dužijanca“ i „Interetno“ dobili su znatno manje sredstava, a najviše su srezana davanja za HKC „Bunjevačko kolo“ i MKC „Nepker“ i tu jasno vidimo potpis Ildiko Lovaš – poručio je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 4729
Povezane teme

jene maglai

migranti

migranti u subotici

imigranti

prihvatilište za migrante

pokret za građansku suboticu

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.