Komentara: 1
Pregleda: 1667

Mađarski pokret: "U NIS-ove aktivnosti i planove treba da je upoznata šira javnost"

24.11.2021. u 09:50h
Izvor: Mađarski pokret
Saopštenje Mađarskog pokreta povodom informacije koja je medijima dostavila Služba za skupštinske poslove Grada Subotice, a tiče se organizovanog susreta sa predstavnicima NIS-a i članova mesnih zajednica u reonu gde se vrši eksploatacija nafte, prenosimo u nastavku.
Mađarski pokret: "U NIS-ove aktivnosti i planove treba da je upoznata šira javnost"

Balint Pastor, predsednik Skupštine Grada Subotice u ponedeljak je organizovao sastanak uz prisustvo predstavnika Naftne industrije Srbije (NIS) i članova saveta mesnih zajednica Hajdukovo, Palić i Šupljak, sa ciljem da za razliku od dosadašnje loše prakse, NIS informiše građane ovih naselja o planiranim radovima u budućnosti, koji su već do sada izazvali zabrinutost i naišli na kritike lokalnog stanovništva. Učinio je to gospodin Pastor tako, da o sastanku prethodno ni u kom obliku nisu obavestili ni građane ni predstavnike medija!

Na taj način ljudi, koji već mesecima čekaju odgovore od strane NIS-a i od gradske vlasti o radovima u blizini ekološki zaštićenih zona nisu dobili priliku da prisustvuju sastanku i nisu mogli postaviti svoja pitanja nadležnima. Umesto njih su prisustvovali isključivo predstavnici SVM i SNS koji su izašli na izbore za mesne zajednice na kojima je izlaznost bila oko 17% i koji su već prethodnih godina dovoljno puta dokazali svoju nesposobnost, kada je u pitanju odbrana svojih građana od NIS-a. Iz naknadnog saopštenja za medije tako nismo dobili odgovor na najvažnije pitanje: kakva dodatna ekološka opterećenja, povećanog teretnog saobraćaja i zagađenja će prouzrokovati dalji radovi?

Stav Mađarskog pokreta je, da je neprihvatljivo da u vezi radova koji se realizuju bez procene uticaja na životnu sredinu u neposrednom komšiluku nastanjenih i ekološki zaštićenih područja umesto rešavanja problema nadležni nude obnovu dečjih igrališta i lažnu propagandu a istovremeno rizikuju budućnost naše dece i naših unuka!

Građani Subotice i okolnih naselja imaju pravo na objašnjenje, kakve će biti posledice probnih bušenja NIS-a na stanje pijaće vode i naših jezera, posebno zbog činjenice da na velikom području dotičnih naselja bez obzira na obećanja, još uvek nema mogućnosti priključivanja na gradsku vodovodnu mrežu.

//kraj saopštenja

Izvor: Mađarski pokret
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1667

Povezana vest

Povezane teme

mađarski pokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.