Komentara: 1
Pregleda: 1421
Foto

Mačevanje: Održano Državno prvenstvo za kadete i juniore, Spartaku devet medalja i vicešampionski plasman

14.02.2023. u 09:52h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, u Hali sportova, u organizaciji Mačevalačkog saveza Srbije i Mačevalačkog kluba „Spartak“ održano je Prvenstvo Srbije za kadete i juniore. Juniori Spartaka osvojili su devet medalja, te zauzeli druga mesta i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.
Mačevanje: Održano Državno prvenstvo za kadete i juniore, Spartaku devet medalja i vicešampionski plasman
Foto: Aleksandar Šećerov

Nakon 30 godina naš grad je bio domaćin takmičenja u mačevanju, a za naslov najboljeg nadmetalo se oko 100 takmičara od 14 do 19 godina iz  Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Vršca, Niša i Leskovca u disciplinama sablja, floret i mač.

Spartak je nastupao sa deset takmičara i u ekipnoj konkurenciji  juniora zauzeo drugo mesto i u muškoj i u ženskoj kategoriji uz osvojenih devet medalja.

U kategoriji kadeta i kadetkinja Spartakovi takmičari osvojili su zlato, srebro i dve bronze medalje, dok su u juniorskoj konkurenciji uzeli srebro i četiri bronzana odličja.  

Filip Race osvojio je zlato u konkurenciji kadeta, disciplina sablja, dok je Aron Đurčik bio treći. Isidora Bašić okitila se srebrom u kategoriji kadetkinja, a Iva Marić je zauzela treće mesto.

Mačevanje: Održano Državno prvenstvo za kadete i juniore, Spartaku devet medalja i vicešampionski plasmanIsidora Bašić u juniorskoj konkurenciji osvojila je srebro, a Anja Drljača, Noemi Vakula, Strahinja Gabrić i Matija Race su uzeli bronzane medalje.

Ekipa Spartaka u disciplini sablja, u ekipnoj konkurenciji juniora zauzela je drugo mesto. Juniorke su ekipno, u istoj disciplini, bile drugoplasirane u generalnom plasmanu.

Mačevanje: Održano Državno prvenstvo za kadete i juniore, Spartaku devet medalja i vicešampionski plasmanZa takmičare Spartaka bila je prilika da u izuzetno jakoj konkurenciji, testiraju svoju formu na završetku takmičarske sezone. Subotičani su dali sve od sebe da što dostojnije reprezentuju svoj klub i grad, a to potvrđuju i ostvareni rezultati.

- Poslednje takmičenje u Subotici, tačnije na Paliću je održano 1986. godine – Kup Subotice i evo sada posle 34 godine naš grad je domaćin. Mnogo nam znači što se ovako veliko takmičenje održava u Subotici i sigurno da će doprineti promociji našeg sporta – kaže Marko Kljajić, predsednik Mačevalačkog kluba „Spartak“ i tehnički organizator Prvenstva - Zadovoljni smo odzivom takmičara, svi koji su registrovani u Mačevalačkom savezu su prisutni i rezultati su očekivani. Što se tiče Spartaka nadmetali smo se u disciplini sablja i osvojili jedno zlato, dva srebra i šest bronzanih medalja.

Svi učesnici Državnog prvenstva imali su samo reči hvale za sjajnu organizaciju, koju je, u velikoj meri, pomogla i lokalna samouprava.

Izvor: Subotica.com
Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore Prvenstvo Srbije u mačevanju za kadete i juniore
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1421
Povezane teme

mačevanje

mačevalački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.