Komentara: 0
Pregleda: 2012

Loš socijalni program, kažu Nezavisni

04.02.2010. u 12:03h
Izvor: RTV Yueco
<p>Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine nije prihvatio &ldquo;socijalni program&rdquo; koji je ponudilo Ministarstvo prosvete. U Nezavisnom sindikatu kažu da &ldquo;Procedura racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih u socijalnom programu&rdquo; nije dobro urađena</p>
Loš socijalni program, kažu Nezavisni

.Prosvetnim radnicima ponuđeni su različiti uslovi za otpremninu, tako da po jednom uslovu za odlazak u penziju se dobija šest bruto plata, što iznosi 240.000 dinara, a ukoliko se neko odluči da prihvati socijalni program dobija 200 evra po godini staža. Ministarstvo prosvete je prvo ponudilo socijalni program jednom broju zainteresovanih prosvetnih radnika za dobrovoljni odlazak u penziju, a da se njihova norma i poslovi preraspodele na one koji trenutno nemaju punu normu. U drugom dopisu Ministarstva se ova mera negira, jer ne postoji način da se ukinu radna mesta, pa makar ona bila i nepotnuna norma, a da se pri tome na ta mesta dovedu zaposleni iz drugih škola, tvrde u sindikatu. Mnogi prosvetni radnici koji su članovi Nezavisnog sindikata su spremni da tuže lokalnu samoupravu, jer ona nije ispunila obaveze prema njima. To se odnosi na plaćanje putnih troškova, stručno usavršavanje i dodelu jubilarnih nagrada.Sindikat radnika u prosveti Srbije smatra da ne bi trebalo da dođe do produživanja školske godine, jer bi se na taj način ugrozile aktivnosti oko ispita i upisa. Sindikat predlaže da svi direktori i nastavnička veća podrže tu inicijativu, jer se neće oštetiti kvantum znanja koji je predviđen da učenici usvoje u toku školske godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2012
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.