Komentara: 22
Pregleda: 7640

Lokalna samouprava se ograđuje od poslovanja servisa "Radiša”

21.07.2015. u 13:16h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
U saopšenju Kabineta gradonačelnika Lokalna samouprava se ograđuje od poslovanja servisa "Radiša" osnovanog 2009. godine u okviru MZ "Mali Bajmok". Saopštenje prenosimo u celosti.
Lokalna samouprava se ograđuje od poslovanja servisa "Radiša”

Privredni sud u Subotici je, u postupku izvršenja radi ostvarenja novčanog potraživanja izvršnog poverioca „Max Ex” d.o.o. Subotica (vrednost potraživanja 30.850,22 dinara), protiv dužnika „Servis Radiša” d.o.o. Subotica, Franje Kluza 2, na osnovu izvršne isprave 15. jula 2015. godine doneo Zaključak da toga dana, u 11.45 časova, sekretar Mesne zajednice „Mali Bajmok”, u prisustvu pripadnika PU Subotica, punomoćniku izvršnog poverioca preda dosuđene stvari.

Vrednost dosuđenih stvari (fiskalna kasa,  skener, štampač, telefonski aparat, kompjuterska oprema, klima uređaj, bežični telefon, gasna peć, dva pisaća stola, ormarići i ormani za spise, ormani garderoberi, fotelje i stolice), u visini koja odgovara iznosu od 30 odsto od procenjene vrednosti, ukupno iznosi 27.277,155 dinara.

Iako mesna zajednica ima svojstvo pravnog lica u okviru prava i dužnosti utvrđenih statutom i odlukom o osnivanju, i što se sredstva za rad mesne zajednice obezbeđuju iz sredstava utvrđenih - odlukom o budžetu opštine, odnosno grada (uključujući i samodoprinos), donacija ili prihoda koje mesna zajednica ostvari svojom aktivnošću, grad Subotica se ograđuje od aktivnosti rukovodstva Mesne zajednice „Mali Bajmok” vezanih za poslovanje „Servisa Radiša”.

Lokalna samouprava je dovedena u neprijatnu situaciju - pleni se imovina mesne zajednice zbog dugova koje su u ranijem periodu napravili nesavesni pojedinci. Uprkos obećanjima predsednika Skupštine Mesne zajednice „Mali Bajmok”, Darka Antelja, koji je u više navrata razgovarao sa nadležnima iz lokalne samouprave, da će dugovanja „Servisa Radiša” d.o.o. za pružanje usluga biti izmirena, to još uvek nije učinjeno, tako da je dug naplaćen plenjenjem imovine. 

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 7640

Povezana vest

Povezane teme

mali bajmok

saopštenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.