Komentara: 1
Pregleda: 1920

"Ljubav za početnike" - nacionalni kviz za podsticanje čitanja

01.10.2014. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
Gradska biblioteka Subotica svake godine se uključuje u Nacionalni kviz za podsticanje čitanja koji organizuju Knjižnice grada Zagreba s ciljem približavanja knjige mladim čitaocima. Kviz se srovodi u okviru Meseca hrvatske knjige u bibliotekama za decu i mlade širom Hrvatske, a putem biblioteka, škola i kulturnih društava i za hrvatsku decu u susednim zemljama. U Subotici organizaciju Nacionalnog kviza sprovodi Gradska biblioteka Subotica u školama gde se nastava realizuje na hrvatskom jeziku.
"Ljubav za početnike" - nacionalni kviz za podsticanje čitanja

Nacionalni kviz za podsticanje čitanja se ove godine sprovodi pod naslovom „Ljubav za početnike".

Pravo učestvovanja u Kvizu imaju svi učenici od V do VIII razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Potrebno je rešiti onlajn upitnik, a odnosi se na sledeće knjige: Zvonimir Balog: Ljubav za početnike, Dobriša Cesarić: Tišina i druge pjesme ili Tišina; memoarski zapisi; sabrane pjesme, Luko Paljetak: Miševi i mačke naglavačke i Dragutin Tadijanović: Srebrne svirale.

Uputstvo za rešavanje: Čitaj i odgovaraj tako da izabereš jedan od ponuđenih odgovora. Kviz se može po volji rešavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Potrebno je dobro se pripremiti i ispunjavati ga pažljivo jer se odgovori mogu poslati samo jedanput. Kviz se može rešavati sa bilo kojeg računara, no obavezno je navesti ime Gradske biblioteke Subotica kako bi se moglo učestvovati u izvlačenju nagrade za put u Zagreb. Upitnici u kojima nije navedeno ime biblioteke neće biti uključeni u proces izvlačenja pobednika. Rok za slanje upitnika je 27. oktobar.

Svi tačno popunjeni upitnici s navednim nazivom Gradske biblioteke Subotica biće uključeni u izvlačenje koje će biti organizovano krajem oktobra u Hrvatskom centru za dečiju knjigu u Zagrebu.

Kao nagrada, dva učenika, učesnika Nacionalnog kviza u Subotici, putovaće u Zagreb na završnu svečanost i dodelu nagrada koja se organizuje 14. novembra tokom Sajma knjiga "INTERLIBER" u Zagrebu. Za ostale učesnike biće podeljeno nekoliko utešnih nagrada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1920
Povezane teme

gradska biblioteka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.