Komentara: 2
Pregleda: 2900

Limun i jabuka za vozače

15.09.2011. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Limun i jabuka za vozače

Osiguranje Delta Generali organizovalo je akciju, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i OŠ Jovan Mikić, pod nazivom “Limun i jabuka”. Akcija podrazumeva kontrolu vozača na određenom delu puta gde učenici vozačima dele limun ukoliko su napravili prekršaj, ili jabuku ukoliko prekršaj nije postojao.

Ova akcija organizuje se svakog septembra i njen cilj je da vozačima skrene pažnju na poštovanje saobraćajnih prospisa, ali i da edukuje decu o pravilima učestovanja u saobraćaju.

Mile Trbović jedan je od vozaća kojeg je saobraćajna policija jutros zaustavila kako bi izvršila kontrolu. Prema novom zakonu o saobraćaju sva vozila moraju imati uključena svetla i tokom dana, što Mile nije imao. Na svu sreću, umesto novčane kazne, deca su mu udelila samo limu.

Prema onome što je naša ekipa videla tokom boravka na mestu gde su vozači zaustavljani, možemo da kažemo da bi uzgajivači limuna bili najsrećniji kada bi se za svaki prekršaj u saobraćaju delio limun, jer bi im naši vozači obrstili sve plantaže.

Deca iz osnovne škole Jovan Mikić upozoravala su učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise, radi njihove, ali i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju i iskoristili su ovu akciju da im ostave poruku.

Cilj akcije je povećanje bezbednosti učešća dece u saobraćaju, posebno đaka prvaka.

U Srbiji je ovom akcijom obuhvaćeno 50 škola, odnosno 8 hiljada đaka. Ovo je nastavak akcije “škola” koja se zadržava danas i koja podrazumeva pojačanu kontrolu saobraćaja u blizini škola pri dolasku i odlasku dece iz škole.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2900
Povezane teme

saobraćaj Subotica

bezbednost dece

deca u saobraćaju

delta generali

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.