Komentara: 0
Pregleda: 1444
Video

Likovni konkurs "Kolevke" za decu uzrasta do 10 godina

03.12.2020. u 12:34h
Izvor: Subotica.com
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" raspisao je likovni konkurs pod nazivom "Jelka mojih snova". Konkurs je otvoren do 15. januara naredne godine, a namenjen je predškolskim ustanovama, osnovnim školama od prvog do četvrtog razreda, institucijama, udruženjima i pojedincima.
Likovni konkurs "Kolevke" za decu uzrasta do 10 godina

Svaki autor može da pošalje samo jedan rad, a moguće je korišćenje svih likovnih tehnika, materijala i formata po izboru. Na poleđini svakog rada čitkim slovima treba da bude napisano ime i prezime autora, uzrast, naziv udruženja, institucije ili škole, kao i ime i broj telefona kontakt osobe.

Radove je potrebno fotografisati i poslati putem mejla na zvezdicedn.boravak@gmail.com ili aplikacije Viber na telefon 063/108-93-12. Prispele radove ocenjivaće stručni žiri, a 50 najboljih biće izloženo 7. februara naredne godine povodom Međunarodnog dana života. Prva tri rada po izboru žirija biće nagrađena vredim nagradama.

Ove godine se obeležava i jubilarna, 15. izložba slika Borisa Hrnjaka, mladića sa Daunovim sindromom, korisnika Dnevnog boravka za umereno i teže mentalno nedovoljno razvijena lica pri Domu "Kolevka". 

Njegove slike krase zidove ministarskih kabineta, institucija, galerija u Srbiji i zemljama u okruženju, a o njegovom stvaralaštvu snimljen je trominutni video zapis koji možete pogledati u nastavku.

Zbog trenutne epidemiološke situacije izložba će biti priređena onlajn, u formatu video prezentacije, a kada se stvore bolji uslovi subotička publia će moći da ih pogleda i uživo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1444
Povezane teme
kolevka dom za decu ometenu u razvoju kolevka likovni konkurs dan osoba sa invaliditetom
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.