Komentara: 5
Pregleda: 3243

Lepe vesti u Subotici - posle dužeg vremena biće upisano više đaka prvaka

04.05.2023. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
U subotičkim osnovnim školama u septembru će biti oko 1.133 đaka prvaka, što je oko 60 više nego prošle godine. Ovo je prvi put u poslednjih nekoliko godina da se beleži porast broja prvaka, što je dobra vest i za naš grad i za škole, koje će formirati odeljenja i tako osigurati posao za prosvetne radnike.
Lepe vesti u Subotici - posle dužeg vremena biće upisano više đaka prvaka
Foto: Ilustracija, arhiva (OŠ "Ivan Goran Kovačić")

U školu će poći deca rođena 2016. godine do 28. februara 2017. godine, dok se za raniji upis mogu prijaviti deca rođena od 1. marta do 1. septembra 2017. godine. Izbor škole u koju će ići mališani jedan je od najvažnijih zadataka za roditelje. Zbog toga je većina škola počela kampanju za upis prvaka već u prvom polugodištu.

Po rečima Mirjane Stevanović, direktorke OŠ "Matko Vuković", ustanova sprovodi aktivnosti kako bi roditelji stekli poverenje a deca stekla prvu sliku o školi.

Lepe vesti u Subotici - posle dužeg vremena biće upisano više đaka prvaka- Najpre smo imali dogovore sa vrtićima Predškolske ustanove „Naša radost“ – „Zeka“, „Hajdi“ i „Zlatna ribica“, koji su u blizini i koji teritorijalno pripadaju našoj školi. Napravili smo plan aktivnosti koji se u drugom polugodištu intenzivno sprovodi. Održali smo nekoliko roditeljskih sastanaka za roditelje koji su zainteresovani, potom smo imali i sastanak roditelja sa decom, gde predstavimo šta će im sve trebati i šta ih sve očekuje kada krenu u prvi razred – kaže Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“. – Organizujemo dve radionice, jednu uoči upisa, a jednu kada se roditelji već odluče da dođu kod nas u školu, da se još jednom upoznaju sa radom i učiteljima. Potom se radi testiranje đaka u školi ili u predškolskoj ustanovi koju pohađaju. Naša škola ima i aktivnosti na nivou lokalne zajednice u kojima smo uključeni sa predškolcima i na taj način se upoznajemo. Zbog zakonskih procedura u saradnji, tih aktivnosti tokom godine nema previše, već dve, tri, ali i to je dovoljno da se upoznamo.

Koliko će biti odeljenja prvaka u svakoj od 21 osnovne škole u gradu i prigradskim naseljima znaće se u junu kada se završi upis i testiranje dece. Takođe, koliko će tačno prvaka biti, znaće se tek krajem septembra, jer će se do tada upisati i deca starija od sedam i po godina, koja zbog bolesti ili drugih razloga to ne učine tokom proleća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 3243
Povezane teme

Mirjana Stevanović

prvaci

osnovna škola

upis u školu

OŠ Matko Vuković

upis u prvi razred

đaci prvaci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.