Komentara: 5
Pregleda: 8038

Leonardo zapošljava još 22 radnika

11.10.2011. u 17:39h
Izvor: RTV Yueco
Leonardo zapošljava još 22 radnika

Italijanska industrija obuće "Leonardo" zaposlila je još 22 radnika u svoj fabrici u Subotici čime se broj radnika popeo na 157. Preko lokalnog akcionog plana zapošljavanja 18 nezaposlenih je dobilo radno mesto, a dve osobe su zaposlene preko konkursa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Zahvaljujući lokalnom akcionom planu biće zaposlene 54 osobe u 11 preduzeća.

Tridesettrogodišnja Valerija Valek nakon dve i po godine čekanja na posao, od 1. oktobra novi je radnik industrije obuće "Leonardo" iz Subotice. Ona i još 17 osoba su dobili posao preko lokalnog plana za zapošljavanje, a nakon što su prošli obuku i postali deo kolektiva koji sada broji 157 radnika. Ugovore o njihovom zapošljavanju potpisali su gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, vlasnik preduzeća Antonio Brotini i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Zlatko Panić.

Italijansko preduzeće "Leonardo" u Subotici posluje od 2003. godine. Radnici u Subotici proizvede gornje delove za 1.000 pari obuće dnevno, koji se finalizuju u Italiji. Godišnji obim proizvodnje je 1,5 do 2 miliona evra, a proizvodi iz Subotičke fabrike se najviše izvoze u Rusiju, Kinu i Italiju, a njihove cipele se nose širom sveta.

Osamnaest radnika je zaposleno preko lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Otvaranje svakog radnog mesta subvencionisano je sa po 130.000 dinara, a za veći deo je obezbeđen i dodatak pošto se radi o teže zapošljivim licima. Još dve osobe su zaposlene preko konkursa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, tako da je ukupna subvencija za ovo preduzeće iznosila oko tri miliona dinara. Što se samog plana tiče, za 11 preduzeća su odobreni projekti zapošljavanja ukupno 54 osobe.

Primeri Leonarda, Gebija, Masterplasta, kako je ocenio gradonačelnik, predstavljaju dokaz da postoji dobra komunikacija između grada i malih i srednjih preduzeća i izrazio nadu da će iskustva "Leonarda" privući i druge italijanske investitore.

Subotički "Leonardo" posluje u sastavu italijanskog "Pakersona" koji posluje od 1958 godine. Njihove cipele koštaju i do 5.000 evra, a do sada su u Subotici uložili 1,5 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 8038
Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

leonardo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.