Komentara: 0
Pregleda: 1486

Led okovao jezero

05.01.2009. u 11:12h
<p>Najlep&scaron;e turističko mesto na krajnjem severu Bačke, jezero Palić, juče i prekjuče postalo je veliko klizali&scaron;te, verobatno jedno od najvećih u Evropi. Niske temperature zaledile su vodenu povr&scaron;inu i namamile hokeja&scaron;e, jedriličare, klizače, hrabre Subotičane i Palićane da se zabave i uživaju u zimskim čarolijama.</p>
Led okovao jezero

Domaćini iz Javnog preduzeća "Palić Ludaš", kao i prethodnih godina, revnosno su upozorili da nekoliko dana debelog minusa nije dovoljno za bezbednu šetnju i druge aktivnosti na jezeru i da građani mogu kročiti na led samo na svoju odgovornost. Zvanično, dakle, klizanje se još ne preporučuje. Međutim, minulog vikenda nestale su sumnje da je ledena površina jezera tanka. Desetine građana i zaljubljenika u zimske sportove, ispred "Jahting" kluba, bezbrižno su uživala u zimskim čarolijama.

- Čuo sam za upozorenja, ali osećam pod nogama da je led dovoljno debeo i nadam se da ću i narednih dana uživati na čistom vazduhu. Ako mogu sportisti što ne bi mogli i rekreativci - kaže Zoran Vidić.

Njegova sugrađanka Melinda Tot nije mogla sebi da priušti odlazak na zimovanje, a kao vrsnoj klizačici Palićko jezero joj više odgovara od Gradskog klizališta.

- Ovde je predivno. Voda možda nije dovoljno čista i bezbedna za kupanje, ali zato je sada treba iskoristiti za klizanje. Mnogi su došli samo da prošetaju, jer je veličanstveno stati na nepreglednu ledenu površinu. Za razliku od Gradskog klizališta na jezeru mi nije ograničen prostor kretanja - kaže Totova.

 

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1486
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.