Komentara: 0
Pregleda: 2127

Lea Vidaković među najboljima na konkursu manifestacije "Muzeji za 10"

25.11.2020. u 10:02h
Izvor: RTV Yueco
U okviru konkursa pod nazivom "Predstavi svoj muzej", koji je organizovan u okviru manifestacije "Muzeji za 10", Subotičanka Lea Vidaković osvojila je značajnu nagradu. Ova umetnica nagradu je dobila za jedan od programa, s kojim je Savremena galerija Subotica učestvovala u manifestaciji.
Lea Vidaković među najboljima na konkursu manifestacije "Muzeji za 10"

Radionica animacije sa Leom Vidaković, jedan je od četiri programa koja su upriličena u Savremenoj galeriji u okviru manifestacije "Muzeji za 10". Umetnica je osmislila da sa grupom dece napravi animaciju ulaznog hola u Galeriju s raznobojnim tačkicama. Ovaj rad, odnosno program našao se među 10 najboljih radova na nivou države u okviru ove manifestacije.

Lea Vidaković među najboljima na konkursu manifestacije "Muzeji za 10"- Deca su jako zanimljivo reagovala na ovaj izazov. Uz Leino rukovođenje i usmeravanje, napravili su jedan zanimljiv i maštoviti film. Pošto je propozicija bila da posetioci mogu da pošalju svoj rad, saznali smo da je Lea među 10 nagrađenih radova na nivou države. Mislim da nisu bili posebno rangigani, iako je ona pod rednim brojem dva, ali smo jako ponosni što je ušla u 10 radova koji su dobili nagradu u okviru ove manifestacije. Lea je uradila ovu animaciju uz asistenciju sedmoro dece koja su se prijavila na naš poziv - rekla je Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja Savremene galerije Subotica.

Lea Vidaković među najboljima na konkursu manifestacije "Muzeji za 10"

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2127
Povezane teme

savremena galerija subotica

jasmina jovančić vidaković

nagrada

muzeji za 10

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.