Komentara: 20
Pregleda: 5772
Foto

"Lampone" pobednik 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

15.01.2018. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Pobedom ekipe Lampone okončan je 45. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Novosađani su pred prepunim tribinama Hale sportova, savladali Šeki enterijere sa ubedljivih 8:3 i zasluženo osvojili prvo mesto, nagradu od 400.000 dinara i veliki prelazni pehar koji im je uručio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, dok je pehar u trajno vlasništvo predao Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.
"Lampone" pobednik 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Finalni meč koji je publika nestrpljivo očekivala pripao je ekipi Lampone. Tim iz Novog Sada rano je poveo golom Bodonjija nakon asistencije Brazilca Talesa. Nije to pokolebalo igrače Šeki enterijera. Žurili su da što pre izjednače, međutim propustili su svoje šanse. Najpovoljniju nije iskoristio Miodrag Guberinić u osmom minutu kada je loptu poslao pored stative. Kaznili su to protivnici i udvostručili preko Rajčevića. Ponovo je Guberinić bio u prilici, međutim i ovog pruta neprecizan. Bodonji se postarao da poveća na 3:0. U finišu prvog dela, konačno je Miodrag Guberinić zatresao mrežu Lamponea, ali su Novosađani bili precizni još dva puta i prvi deo meča rešili u svoju korist – 5:1.

Velika borba vodila se i u nastavku. Žeravica je povisio već u drugom minutu nastavka na 6:1, a Rajčević na 7:1. Bilo je jasno da neće uspeti nadoknaditi razliku od minus šet Šeki enterijeri. Miodrag Guberinić je smanjio na 2:7, ali Bodonji postiže svoj treći gol za 2:8, dok Veselin Guberinić dva minuta pre kraja susreta iz penala postavlja konačnih 3:8.

"Lampone" pobednik 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Šeki enterijeri – Lampone Meridian 3:8 (1:5)

M. Guberinić 19' i 31', V. Guberinić 38' - Bodonji 1', 18' i 36', Rajčević 10' i 25', Celin 19', Rnić 20', Žeravica 22'

Šeki enterijeri: Beljanski, Tomčić, V. Guberinić, Popović, Romić, Nedić, Desnica, M. Guberinić, Ćetković, Jovetić, Ponjević

Lampone: Antonić, Popović, Bodonji, Celin, Žeravica, Rajčević, Thales De Mata, Rnić

IGRAČI KUĆE ZDRAVLJA SUSPENDOVANI DVE GODINE - Organizatori turnira doneli su odluku da ekipa Kuća zdravlja, kao i igrači koji su nastupali za taj tim, sem Čedomira Žarkovića, budu suspendovani dve godine zbog nekorektnosti i nepojavljivanja da odigraju utakmicu za treće mesto. Igračima koji su nastupali za Kuću zdravlja biće zabranjeno da igraju za bilo koji tim na Novogodišnjem turniru naredne dve godine.

PUBLIKA OSTALA USKRAĆENA ZA MEČ ZA TREĆE MESTO

Senku na dobru organizaciju turnira stavila je ekipa Kuća zdravlja čiji se igrači, sem Čedomira Žarkovića, nisu pojavili  da odmere snage sa Agrarprometom za treće mesto, pa je nagrada od 50.000 dinara pripala domaćem timu, a publika je ostala uskraćena za još jedan očekivano dobar meč.

Agrarpromet: Banjanin, Z. Maravić, P. Maravić, Cvetković, Ivković, Čvoro, Šušnjar, R. Stanić, S. Stanić, Janjić, Krvavac, Đurović

"Lampone" pobednik 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

"Lampone" pobednik 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

FK "SUBOTICA" POBEDNIK DEČIJEG TURNIRA -  Ovacije i aplauze izmamili su atraktivni potezi mališana u finalnom meču, gde je ekipa Subotice bila bolja od Arene za gol Viktora Fazekaša i okitila se zlatnim medaljama. Subotica: Skala, Varju, Jovanović, Majković, Josimović, Kopilović, Vučković, Ivazović, Fazekaš, Đukanović, Gvozdenović, Gabrić. Arena: Vukasović, Došen, Kojić, Milošević, Vukov, Perović, Stantić, Svijanov, Šmidt, Borojević, Poljaković.

U duelu za treće mesto uspešniji  su bili mališani Spartaka i sa 3:2 slavili protiv AK Coerver za bronzane medalje. Golove za Spartak postigao je Uroš Lazić, dok su strelci za Coerver bili Lazar Kapor i Aron Šafranko. Spartak: Lazić, Milodanović, Đorđević, Kovačić, Nikolić, Simić, Cimeša, Bezbradica, Popović, Vizin. AKCoerver: Šuković, Šafranko, Kapor, Mušić, Pokornik, Ibraimović, Mitrić, Dulić.

Po okončanju finalnog meča uručene su nagrade,pehari i medalje za tri najbolje ekipe, ali i za pojedince.

Pehar i medalje za treće mesto, kao i nagradni ček od 50.000dinara,  ekipi Agrarpromet uručio je Robert Tot, direktor JKP „Stadion”. Drugoplasiranom timu Šeki enterijera medalje, pehar i ček od 100.000 predao je Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice. Pobedniku, ekipi Lampone, medalje, pehare i nagradni ček od 400.000 zajedno su uručili predstavnici grada, Bogdan Laban i Nemanja Simović.

Među najboljim pojedincima našli su se igrači i golman iz ekipa finalista. Slobodan Rajčević iz Lamponea je poneo priznanje prvog strelca turnira sa pet postignutih golova, dok je za najboljeg igrača proglašen njegov saigrač, Brazilac Feitosa Thales DeMata. Za najboljeg čuvara mreže priznanje je otišlo u ruke Milanu Beljanskom iz Šeki enterijera. Njima je priznanja uručio generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, kao i plaketu Nemanji Simoviću, za doprinos Gradske uprave u organizaciji, i predstavnicima Službe hitne medicinske pomoći.

Izvor: Subotica.com
Finalni dan 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finalni dan 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finalni dan 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finalni dan 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finalni dan 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finalni dan 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finalni dan 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu Finalni dan 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 5772
Povezane teme

mali fudbal

novogodišnji turnir u malom fudbalu

turnir u malom fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.