Komentara: 66
Pregleda: 15553

Laban: Nemamo čarobni štapić, ali imamo odlučnost i hrabrost

01.07.2016. u 14:31h
Izvor: TV Subotica
Prednost aktuelne vlasti u gradu je tesna povezanost sa republičkim i pokrajinskim vlastima, što bi trebalo da dovede do unapređenja privrednih potencijala grada, razvoja infrastrukture i podizanja nivoa kvaliteta života uopšte u toku četvorogodišnjeg mandata. Ovi ciljevi nisu nerealni, ali njihova realizacija zahteva vreme i strpljenje.
Laban: Nemamo čarobni štapić, ali imamo odlučnost i hrabrost

U svom prvom javnom nastupu nakon izbora za gradonačelnika Subotice, Bogdan Laban je istakao da je velika odgovornost biti prvi čovek grada i da je pred njim i njegovim timom saradnika najvažniji zadatak - razvoj grada.

"Nemamo čarobni štapić, ali imamo odlučnost i hrabost da uradimo neke stvari. Bez toga ne možete ništa, ako u sebi nemate sigurnost i ako ne znate kuda koračate, taj put je besciljan, rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, gostujući na TV Subotica.

"Mi ćemo završiti ono što smo obećali u periodu od naredne 4 godine. Ništa ne moze preko noći da se uradi, ali svakodnevnim radom, energijom i radom svoga tima - zajedničkim radom možemo mnogo toga da uradimo i da nakon 4 godine stanemo pred građane i kažemo da smo ovo mi uradili, ovo je delo naših ruku, a ovo nismo uradili. Ja se nadam da najveći deo stvari biti urađen jer nikada do sada nijedan posao nije ostao nezavršen. Trebaće nam i pomoć cele zajednice, celog društva, a takođe i pokrajine i republike.

Dugogodišnja saga oko Palića mogla bi uskoro dobiti svoj kraj. Obavljeni su prvi razgovori sa potencijalnim investitorima za upotpunjavanje sadržaja koji bi ovaj usnuli turistički biser vratili na staze stare slave.

"Mi smo pre 2-3 dana imali jedan ozbiljan razgovor sa investitorima, ali mislim da je prerano govoriti o tome. Velika ulaganja su u pitanju, a mi za njih tražimo i garancije. Želimo da to budu ozbiljni investitori koji će svoju investiciju i završiti, da ne bude samo da se zabode ašov i napravi skelet, pa da to traje 10-ak godina", istakao je Laban. - "Sigurno da to neće biti jedini investitor. Intenzivno radimo i na planiranju razgovora sa drugim investitorima. U tome nam pomažu republička i pokrajinska vlada. Takođe, postoje zainteresovani i za ulaganje u Sportski centar "Janko Pejanović".

Prvog radnog dana, novog gradonačelnika dočekalo je gorko iznenađenje - prazna gradska kasa. Grad je dodatno pritisnut i kreditima, od kojih je svakako najveći onaj namenjen za kupovinu kasarne i Doma Vojske.

"Nažalost, prvim danom stupanja na funkciju primetio sam da je gradski budžet u velikom problemu. Mi moramo da stvaramo vrednost, da grad ima prihode, kako bi mogli da razvijamo kulturu, sport, zdravstvo, obrazovanje, socijalnu zaštitu. Moramo da vodimo računa o nečemu što se zove svakodnevni život građana. Zbog toga smo tu postavljeni. Mislim da vremena za čekanja nemamo, sada nije vreme za godišnji odmor i vrlo brzo moramo da reagujemo", rekao je Laban.

Vreme radi za grad i građane, a prvi rezultati bi mogli biti vidljivi već do kraja godine, kaže prvi čovek Subotice.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 66
Pregleda: 15553

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.