Komentara: 0
Pregleda: 2307

Kvote za brucoše na subotičkim fakultetima

06.03.2013. u 15:32h
Izvor: RTV Yueco
Fakulteti i visoke škole u Subotici u oktobru upisaće približno isti broj brucoša kao i prethodne godine. Tačne informacije o visini školarine za samofinansirajuće studente, kao i o otvaranju novih smerova znaće se u tek aprilu. Yu eko televizija je pokušala da istraži koliko mesta ima za studente koji nameravaju da upišu neki od subotičkih fakulteta i visokih škola.
Kvote za brucoše na subotičkim fakultetima

Drugo polugodište maturantima donosi jednu veliku brigu, koji fakultet odabrati i na koji način se pripremiti za upis na fakultet ? Dok neki već znaju šta žele, mnogi su u nedoumici koji fakultet odabrati. Smatraju da će odluka u velikoj meri odrediti njihov životni put i mogućnost kasnijeg napredovanja.

Na Ekonomskom fakultetu kažu da će se kvote za upis znati nakon sednice Univerziteta, ali da se očekuje približno isti broj mesta, kao i prošle godine kada je bilo mesta za 1060 brucoša na tri lokacije. Jedina novina biće ukidanje studenata na daljinu. Građevinski fakultet takođe, očekuje isti broj studenata kao i prošle godine.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u narednoj školskoj godini primiće ukupno 110 brucoša na smeru za vaspitače i 90 na smeru za obrazovanje trenera. Visoka tehnička škola strukovnih studija upisaće 223 budžetska i 71 samofinansirajućeg studenta. Iako se tačan iznos školarina za samofinansirajuće studente još uvek ne zna, fakulteti najavljuju da neće biti bitnijeg odstupanja u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2307
Povezane teme

brucoši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.