Komentara: 0
Pregleda: 3179

Kviz Gradske biblioteke "Čitam i skitam"

01.02.2013. u 19:15h
Izvor: RTV Yueco
Petu godinu zaredom Gradska biblioteka Subotica organizuje kviz pod nazivom “Čitam I skitam” koji ima za cilj podsticanje čitanja. Kviz je namenjen učenicima osnovnih škola koji će imati dva meseca na raspolaganju da pročitaju određeni broj bajki, i na osnovu toga će popunjavati onlajn upitnik na sajtu Biblioteke.
Kviz Gradske biblioteke "Čitam i skitam"

Ovaj vid učešća u kvizu predstavlja novinu, kojom zaposleni u Biblioteci žele da privuku još veći broj učesnika. Rok za slanje popunjenih upitnika je 31. mart, a završna svečanost I dodela nagrada će biti obavljeni na Međunarodni dan dečje knjige-2.aprila.

Kviz “Čitam i skitam“ je akcija Gradske biblioteke koja ima za cilj podsticanje čitanja, kako bi se knjiga vratila mladim čitaocima, a čitaoci biblioteci. Ovo je peta godina sprovođenja akcije na tri službena jezika našeg grada: srpskom, hrvatskom i mađarskom. Trajaće tokom februara i marta na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke, kao i u svim gradskim i prigradskim ograncima.

Svake godine od kako postoji, u Kvizu učestvuje u proseku oko 1000 učenika. Učesnici mogu biti osnovnoškolci, članovi Gradske biblioteke. Ukoliko neko nije član Biblioteke, a želi da učestvuje u kvizu, samo tokom trajanja Kviza u februaru i martu može postati član, ili obnoviti članstvo za 300 dinara. Gradska bilioteka se priključila obeležavanju godine Grima, pa je tako ove godine Kviz posvećen braći Grim i njihovom delu. Novina je uvođenje onlajn upitnika.

Pitanja u Kvizu su ista za sve uzraste, a svi ispravno popunjeni upitnici biće uključeni u izvlačenje koje će biti održano na završnoj svečanosti 2. aprila, na Međunarodni dan dečje knjige. Svaki učesnik kviza može osvojiti jednu od 100 nagrada.

Više informacija: www.subiblioteka.rs/sr/vesti-detaljnije/80 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3179
Povezane teme

gradska biblioteka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.