Komentara: 0
Pregleda: 1826

Kvalitetom i kvantitetom do veće konkurentnosti

03.12.2008. u 10:09h
<p>Kako pobolj&scaron;ati konkurentsnost srpskog mleka &ndash; pitanje je na koje je u prethodnom preiodu odgovor tražio tim subotičkog Ekonomskog fakulteta. Odgovor je da će se konkurentnost povećati onada kada se poveća i kvalitet i kvanititet tj. Količina litara mleka po jednoj kravi.</p>
Kvalitetom i kvantitetom do veće konkurentnosti

Zaključci projekta prezentovani su danas na Ekonomskom fakultetu a skupu je prisustvovao ceo lanac zainteresovanih od proizvođača sa farmi do prodavaca iz malo i veleprodaje.

Kako bi konkurentnost proizvodnje mleka u zemlji bila povećana, u tom procesu moraju biti povezani svi akteri – od farmi do prodavaca, zaključak je tematskog istraživanja Ekonomskog Fakulteta. Rezultati i dalje smernice predstavljene su danas svim karikama iz ovog lanca.

Poboljšanje kvaliteta mleka, povećanje njegovog kvanteta, približavanje potrošačima poslovi su kojima se bavi mnogo stručnjaka subotičke mlekare, koja je takođe uključena u ovaj projekat. Njihovi stručnjaci su zadovoljni činjenicom da i njihovi dobavljači ali I prodavci učestvuju u projektu i njegovoj realizaciji.

Istraživanje je sprovedeno na 24 farme u tri vojvođanska okruga. Rezultati istraživanja prezentovani su I na međunarodnom skupu u nemačkom gradu Kilu I kao takvi će biti uključeni u globalnu mrežu čiji je glavni zadatak poboljšati broj litara mleka po jednoj kravi I njegovog kvaliteta.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1826
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.