Komentara: 12
Pregleda: 6185

Kunići u centru grada oduševili mališane

14.04.2017. u 18:18h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja, na Gradskom trgu petu godinu zaredom, na radost mališana, organizovano je maženje kunića.
Kunići u centru grada oduševili mališane

Tradicionalno maženje kunića uoči Uskrsa i ove godine okupilo je veliki broj dece, koja su ushićeno trčala oko kaveza, mazila i hranila kuniće travom. Prema rečima predsednika Udruženja odgajivača sitnih životinja, Adama Pletla, cilj je da se deca bolje upoznaju i nešto nauče o životinjama.

- Svake godine sve više i više dece dolazi da mazi kuniće. Želimo deci da dočaramo Uskrs i predstojeće praznike. Znamo da zeka nosi poklone, a deca pripremaju gnjezda da bi dobila jaje i druge poklone. Pored toga što smo odgajivači, imamo zadatak da učimo mlađu populaciju da voli životinje i prirodu. Nastavićemo ovu tradiciju - kaže Pletl.

Svako dete koje je pomazilo kunića od organizatora je dobilo čokoladno jaje na poklon. Uskršnje maženje kunića biće organizovano i sutra u Zoološkom vrtu na Paliću od 15 do 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 6185
Povezane teme

Uskrs

izložba sitnih životinja

udruženje odgajivača sitnih životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.