Komentara: 0
Pregleda: 2136

KUD „Mladost“ slavi 75 godina postojanja

22.11.2023. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
KUD „Mladost“ slavi 75 godina postojanja

Кulturno umetničko društvo „Mladost 1947“ slavi sedam i po decenija postojanja a značajan jubilej proslaviće nizom koncerata. Prvi od njih biće 3. decembra na sceni “Jadran” sa početkom u 19 časova.

 - Ples je sinkretičko jedinstvo pokreta i zvuka, tako da će se pored prvog izvođačkog folklornog ansambla na ovom koncertu čuti i narodni orkestar i sekcija folklornog pevanja koji deluju u okviru društva. Gosti na koncertu biće KUD „Banat“ iz Deska iz Mađarske čiji je rukovodilac Kristijan Brcan – najavila je Tamara Marković, direktorka KUD “Mladost 1947”.

KUD „Mladost“ slavi 75 godina postojanjaPo rečima umetničkog rukovodioca folklorne sekcije Jasmine Vlaović, koncert će imati regionalnu nit.

 - Na našem repertoaru će se naći nekoliko igara iz Srbije, ali i iz Makedonije. Dogovorili smo se da program teče geografski, pa će se  program započeti bunjevačkim igrama, nakon toga rusinske igre, zatim šopske i igre iz Vranja - dodaje.KUD „Mladost“ slavi 75 godina postojanja“Mladost” je osnovana u želju da okupi decu i omladinu da igraju, pevaju, druže se i neguju tradiciju sa ovih prostora. Kroz društvo je prošlo više od 30 hiljada ljudi a postavljeno je više od 40 fotogafija. “Mladost” neguje tradicionalne pesov multietničke Vojvodine, Srbije i zemalja bivše Jugoslavije. KUD „Mladost 1947“ u svom sastavu ima četiri sekcije – četiri folklorna ansambla, narodni orkestar i pevačka sekcija.

Zainteresovani karte mogu kupiti u prostorijama „Mladosti ” radnim danom od 19 do 21 čas, ili putem telefona 064/330-64-36.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2136
Povezane teme

kud mladost

mladost 1947

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.