Komentara: 24
Pregleda: 11460

Kružni tok kod Majšanskog mosta ove godine?

28.01.2012. u 20:03h
Izvor: Grad Subotica portal
Kružni tok kod Majšanskog mosta ove godine?

Da bi došlo do izgradnje Majšanske petlje potrebno je izvršiti eksproprijaciju zemljišta za te potrebe. Ovaj proces je započet još u julu 2010. godine kada je u Službenom glasniku Republike Srbije izašlo rešenje da se može izvršiti ekproprijacija određenih parcela u gradu, radi izgradnje prilaznih puteva i kružnog toka na istočnoj strani Majšanskog mosta, u ulici Jovana Mikića.

Posao eksproprijacije je poveren Službi za građevinarstvo, a u ceo posao je uključena i Direkcija za igradnju grada Subotice.

Najsvežije informacije kada je ovaj posao u pitanju dolaze iz same Direkcije za izgradnju grada. Direktor Direkcije, Josip Kovač Striko, kaže da je 80% objekata oko mosta otkupljeno, a ostatak će biti rešen u prvom delu ove godine što će otvoriti prostor za rešavnje zamršene saobraćajne situacije u podnožju Majšanskog mosta.

Da bi veze između dve strane grada razdvojene prugom ojačali u Direkciji za ovu godinu imaju u planu i prepravljanje podvožnjaka kod Pionira, koji je trenutno prenizak za pojedine kamione koji tuda prolaze na putu za Javna skladišta. Da bi se izbeglo njihovo zaobilaženje te tačke, odnosno ulazak u grad, podvožnjak će biti podignut za jedan metar.

Plavom su označene parcele koje se otkupljuju

Kružni tok - Majšanski most - Subotica

Zelenom bojom su označene nove saobraćajnice i kružni tok

Kružni tok - Majšanski most - Subotica

Izvor: Grad Subotica portal
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 11460

Povezana vest

Povezane teme

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

majšanski most

kružni tok u subotici

kružni tok kod majšanskog mosta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.