• Pregleda: 2851

Kroz humanitarnu akciju donirano 10 televizora

U fiskulturnoj sali Osnovne i srednje škole Žarko Zrenjanin danas su dodeljeni televizori za socijalno ugrožene porodice, čija deca pohađaju nastavu na teritoriji Grada Subotice.
Kroz humanitarnu akciju donirano 10 televizora

Donaciju je obezbedilo preduzeće Ellite Palić u sklopu humanitarne akcije „Budi human-ja sam human“ poznatog dobrotvora Živorada Đurića – Žiće Maradone koji je pozvao sve koji su u mogućnosti, a pogotovo one koji imaju mnogo više nego što im treba da se sete dece, da se sete socijalno ugroženih i da pomognu koliko su u mogućnosti

- "Ova deca su naša obaveza, naše najdraže, naše najmilije. Svako treba da pomogne koliko može, pogotovo oni koji imaju dosta, jer ne pitamo kako su do toga došli, samo treba da se pokažu i učine nešto dobro za ove ljude jer dete kada nema da jede ono malo traži i obavaze asvih ans je da pomognemo, a pogotovo onih koji su uspeli u životu" - rekao je Žića Maradona

Novo rukovodstvo preduzeća za turizam i ugostiteljstvo Ellite Palić je renoviranjim svojih smeštajnih jedinica obezbedilo veći broj televizora u boji za donaciju.

- "Nije nam prva humanitarna akcija, kao ni Žiki, dogovorili smo se kroz dva minuta i evo u roku od deset dana sproveli u delo" - rekao je Dragan Kovač iz Elitte Palić

Osnovnu i srednju školu Žarko Zrenjanin pohađa 183 učenika od čega je 80% iz socijalno ugroženih porodica. Vođeni tom činjenicom ljudi dobre volje su se udruživali i organizovali brojne kampanje i donacije kako bi barem jedan dan u godini široki osmeh bio na licima porodica koje su na rubu egzistencije.

Kod raspoređivanja donacija dogovoreno je da televizore dobije šest porodica iz ove škole i četiri iz drugih škola sa teritorije grada Subotice.

- "Šta reći o čoveku koji me je pre desetak dana nazvao i rekao: želim, zajedno sa svojim prijateljima iz Elitte Palića, poklonim siromašnima porodicama 10 televizora, nije mi važno ni kakav je njihov uspeh, ni da li su to deca koja imaju smetnje u razvoju, nije mi bitna njihova nacionalnost" - izjavila je Dragana Vučković, direktorica OiSŠ "Žarko Zrenjanin" i dodala da su uz konsultaciju sa školskim socijalnim radnikom doneli odluku koje su to porodice .

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
anifašista Odgovori
A bez političara nije moglo gospodo ? Samo još falio "moj muž" i da bude kompletno !
GILDAN Odgovori
Na rubu egizstencije ce sada da gledaju tv.
forest gamp Odgovori
Ako je TV sa placenom pretplatom , onda je ovo pun pogodak.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.