• Pregleda: 7107

Krivična prijava zbog krijumčarenja veće količine infuzionih setova

Carinici su prošle subote nešto pre ponoći na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 250 infuzionih setova, saopšteno je iz Uprave carina.
Krivična prijava zbog krijumčarenja veće količine infuzionih setova

Infuzione setove „Terumo Surflo“ Winged Infusions Sets pokušao je da prokrijumčari 52-godišnji mašinski tehničar iz Beograda, zaposlen u jednom udruženju za zaštitu životinja. On je sa još jednim saputnikom putničkim kombijem „Nissan“ beogradskih registarskih oznaka, na putu iz Nemačke ka Srbiji, pristigao na granični prelaz trakom obeleženom zelenim semaforom, predviđenom za putnike koji nemaju ništa za carinjenje.

Na uobičajeno pitanje carinika, odgovorio je da nemaju ništa što bi prijavili, izuzev ličnih stvari. Detaljnim pregledom kombija, među ličnim stvarima pored zadnjeg sedišta, pronađena je kartonska kutija puna infuzionih setova, čija je vrednost procenjena na preko 5.000 dolara.

Kako saznajemo protiv putnika će biti podignuta krivična prijava, tako da će se ovim slučajem dalje baviti policija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Su Odgovori
5×50=250 kom
5×85$=???????5000??????
forest gamp Odgovori
Ovo je taman roba koliko mogu dve osobe doneti u zemlju bez placanja carina. A ako je ovo
nov privredni kriminal onda ih javno vezite za bandere na granicnom prelazu pa neka sluze
za primer drugim domacim svercerima -pa i sire.
Vesko Odgovori
Ne ispalti se svercovati, vec krasti i opljackati sto vise, u milionima eura. Sitnije zverke se
lakse upecaju, a malo vece i kapitalce obicno i ne diraju, dok nekom jako ne zasmetaju.
Lokalac Odgovori
Uneo je u drzavi mozda ce da cini humanu stvar pomoci tim zivotinjama ali nema drugu pomoc nego da prosvercuje to sto mu treba i unosi u zemlju nista nije ostetio drzavu , pustite coveka majku mu
Esmeralda Odgovori
Setove su verovatno i dobili kao donaciju. On radi u udruzenju za zastitu zivotinja tako da je to za upotrebu u azilima. Cuj!krivicna prijva!! Da ipak to nije samo ,u najgorem slucaju, carinski prekrsaj?
neca Odgovori
Strasno, ne mogu da verujem, pa ljudi je li to moguce, skandal!
stormwatch Odgovori
A ja bih pitao ovu sadasnju vlast, zasto u zdravstvu Srbije vlada ogromna nestasica svih mogucih instrumenata, pribora i materijala za rad u Medicini? Mislim jbt, sa jedne strane vatate tu ljude za kilo pirinca a sa druge strane 70% stvari u bolnicama deficitarno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.